Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Редактор:
Лікар ортопед
Оновлено: 07.09.2023

Без операційного лікування в Актив Центрі з застосуванням комплексних методик відновлення

Для профілактики та лікування хребта в Києві застосовуються консервативні методи без операційного лікування та впливу на хребет: лікувальна фізкультура, методика євмінова, кінезотерапія, кінезіологія, плавання, масаж, дотримання здорового харчування, виключення шкідливих звичок. Лікуванням і виправленням викривлення хребта, лікування грудного остеохондрозу консервативними методами займається Актив Центр До методики входять вправи для полегшення болю і дискомфорту, вправи та фізіотерапія для збільшення м'язової сили. Заняття проходять під професійним наглядом реабілітолога, працюючи спільно з лікарем неврологом-вертебрологом ми добиваємося результату і головне закріплюємо його.Наші клієнти відчувають покращення вже після першого тижня занять з реабілітологом. Ми зможемо допомогти Вам звернути увагу на можливі порушення самопочуття і підказати, з якими захворюваннями вони можуть бути пов'язані, а так же зорієнтуватися по діагнозу і можливих варіантів відновлення та оздоровлення функцій хребта і стопи. Фізична реабілітація у всьому світі визнана найбільш дієвим методом лікування!

Що таке викривлення хребта?

Хребет утворює вісь тіла, складається з ряду хребців утворюючи хребетний стовп і має кілька фізіологічних допустимих викривлень в шийному, грудному і поперековому відділі.  Під впливом деяких факторів, таких як, слабкість і спазм м'язів, вроджені захворювання, систематичне неправильне положення і навантаження на спину, остеохондроз, відбувається втрата правильних кривих що призводить до посилення викривлень.

  • Лордоз.  Викривлення, яке зачіпає рівень хребців шийного відділу і поперекового, опукле вперед і увігнуте назад.  Ще більше посилення кривих називають гіперлордоз.  Викликає ряд впливів починаючи з помітною зовнішньої деформації, виникнення болю, запаморочення і закінчуючи негативним впливом на внутрішні органи.
  • Кіфоз.  Викривлення верхнього відділу грудної клітини назад більш ніж на 50 градусів, в більш рідкісних випадках може формуватися у крижовій частині нижнього відділу спини.  З формуванням так званого горба провокуються безліч змін хребців, такі як міжхребцева грижа, обмеження рухливості через втрату амортизаційних властивостей хребців, порушується кровопостачання, виникають невралгічні симптоми, страждають легені, що тягне за собою порушення дихальної системи.
  • Сколіоз. У людини зі сколіозом є бокова крива для хребта. Крива часто S-подібна або C-подібна. На перших порах з'являється сутулість, порушується постава, з'являється перекіс плечей, асиметрія частин тіла. На пізніх стадіях з'являється реберний горб, деформується грудна клітка. Сколіоз хребта супроводжується больовими відчуттями, які виникають після фізичних навантажень та при тривалому статичному положенні тіла. Пацієнти скаржаться на швидку стомлюваність. Також, часто, зустрічається викривлення якогось одного відділу хребта викривлення хребта в попереку, або у грудному відділі хребта. Буває що першопричиною є викривлення грудного відділу, а ускладнення йде викривлення нижньої частини хребта.

Хребет виконує функцію підтримки, захисту, тому, що у його внутрішній частині розташований спинний мозок і частина нервової системи людини. Це скелетна основа, без підтримки черепа, тулуба і верхніх кінцівок, людина зовсім би не можу ходити. Він дуже гнучкий і рухливий завдяки наявності міжхребцевих дисків і сагітальних кривих і в той самий час дуже стабільний завдяки наявності статистичних обмежень – зв'язок і суглобових капсул та динамічних стабілізаторів – м'язів. Щоб не допустити захворювань хребта, деформації та розвитку супутніх захворювань, необхідно вчасно застосовувати методи профілактики та відповідне лікування викривлення хребта у дітей та дорослих. 

Симптоми

​​​​​​​Зовні помітні: шия витягнута вперед, плечі розгорнуті всередину, круглі та сутулі, живіт виставлені вперед, голова зміщена від центру хребта, асиметрія трикутників талії, асиметрія плечей, помітна деформація грудної клітки.

Симптоми викривлення хребта і які болі бувають при сколіозі? Симптоми викривлення хребта залежать від порушеного відділу хребта:

Шийний відділ – порушення рухливості плечового суглоба, біль при повороті голови, порушення слуху (шуми), підвищення тиску, головні болі, болі в потилиці, плечах і шиї, сутулість (наслідки сутулості), зміна ходи, біль в грудному відділі, біль у шлунку, відчуття втоми та швидка стомлюваність.

Грудний відділ – біль у грудях, у спині, спина швидко стомлюється з'являється тягучий біль, сутулість, утруднення дихання, міжреберна невралгія, поколювання у верхніх кінцівках

Поперековий відділ – випинання однієї лопатки та різна висота лопаток, біль в області попереку, біль віддає в ногу. Всі симптоми варіюються в залежності від типу розладу кривизни хребта та тяжкості стану. Основні ознаки викривлення хребта визначаються при візуальному огляді, свій стан може оцінити будь-яка людина.

Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

Які можуть бути наслідки від викривлення хребта?

Викривлення хребта не тільки виглядає не естетично, наслідки викривлення хребта можуть призвести до інвалідності. Найчастіше найбільший вплив на внутрішні органи робить 3 і 4 ступінь викривлення хребта. На 20-30% зростає ризик появи захворювань внутрішніх органів. Страждають більшою мірою легкі, що своєю чергою викликає захворювання : бронхіт, пневмонію. Підвищується тиск на область розташування серця, що своєю чергою призводить до захворювань серця (ішемія, серцева недостатність). Не правильне положення хребта впливає на всі органи та системи організму.

Діагностика викривлення хребта та методи

Первинний огляд.  Далі пацієнт відправляється на рентген і вже після цього лікар може поставити точний діагноз, визначивши локалізацію і тяжкість змін хребта.  Якщо є необхідність, може бути призначено обстеження з допомогою МРТ та УЗД внутрішніх органів.

Лікування

Як лікувати викривлення хребта в цілому визначається на підставі тяжкості та типу розладу вигину хребта. Найкращий варіант це лікування під чітким керівництвом лікаря і фахівця з фізичної реабілітації в лікуванні застосовуються консервативне, медикаментозне. Сильне викривлення хребта (більш жорстка кривизна хребта) може зажадати використання хірургічного методу. Лікувати хребет необхідно і чим раніше Ви звернетеся до лікаря, тим більше можливості виправлення викривлення хребта без хірургічного втручання. Лікарі які займаються проблемами викривлення хребта: невролог, вертебролог, ортопед, реабілітолог, хірург, кінезіолог, кінезіотерапевт. Виправлення станів викривлення хребта це в першу чергу рішення пацієнта, мати не тільки красиву поставу, але працюючи над собою відновити правильну роботу всього організму. Результат досягається завжди, а закріплення результату, це наполеглива робота і Ви повинні розуміти, що на це потрібен час. Дуже важлива і профілактика викривлення хребта, починати її краще в ранньому віці. Культура здоров'я і піклування про своє здоров'я – це найголовніша складова, для того що б виключити багато захворювань у старшому віці.

Послідовність лікування викривлення хребта

Схема лікування включає наступні етапи:

  •  Первинна консультація фахівця, ви можете звернутися в Актив Центр і записатися на прийом до одного з провідних фахівців вертебрології.  З собою необхідно взяти, якщо є наявні висновки лікарів, діагностичні досліджень МРТ, рентгенографії.
  • Складання плану лікування діагностованою причини відновлювальних комплексом для підтримки балансу м'язів хребта за допомогою кинезитерапии, лікувальної гімнастики, вправ на зміцнення глибоких м'язів за допомогою профілактора Євмінова, масажною терапії, легкої мануальної терапії, остеопатії.
  • Вироблення правильних динамічних звичок в повсякденному житті для підтримки довільного контролю постави.  Рекомендації та в разі необхідності застосування додаткових ортопедичних засобів у вигляді корсета, індивідуальних ортопедичних устілок.
  •  Апаратне лікування ударно-хвильової терапії для зниження болю, поліпшення кровообігу, харчування дисків хребта, зняття набряків і самовідновлення пошкоджених волокон.

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

Рейтинг: 4.5 відгуків 5 на основі 2 відгуків

26.09.2018

Замечательный центр, помог мне в лечении искривления позвоночника. Хожу на занятия второй месяц, реабилитологи хорошие, делаем упражнения на Мтб, Евминова, футболе, трёх и многое другое применяют в занятиях. Я довольна!


Администратор Актив Центр

2018-09-26

Благодарим за отзыв!

27.09.2018

4 поставлю лишь из за того, что мне не очень удобно ездить к вам, я согласилась на занятия у вас потому, что ждала открытие центра на Оболони) надеюсь вы скоро закончите ремонт) Но это наверное не самое плохое....главное моя осанка. Мне 15 лет и мама раньше заставляла ходить на разные занятия, я занималась плаваньем, но я не люблю воду), я занималась на кипарисе, но мне скучно) попробовала пробное занятие , мне понравилось. Люблю заниматься с Назаром, Димой, очень классные. Занятия мне нравятся ! Спина стала премее, все в классе заметили, что я не сутулюсь и держу спину прямо. На физкультуре теперь хорошие оценки. Теперь будет жаль расставаться с моими любимыми реабилитологами и переходить на оболонь.


Администратор Актив Центр

2018-09-27

Юлечка, спасибо за отзыв) Ты умничка, у тебя все получится, главное, что ты понимаешь и стремишься добиваться результата, следишь за своей осанкой, это редкость в таком возрасте. Реабилитологи на Оболони будут тоже очень хорошие и ты обязательно подружишься с ними.