Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Редактор:
Лікар невролог.
Оновлено: 11.12.2023

Грудна ділянка утворена деякими дуже важливими м'язами, які виконують функції, як для рухливості верхніх кінцівок, так і взаємодії з дихальною системою. Болить між лопаток хребет, це може свідчити про наявність малорухливого, статичного способу життя, різних захворювань, пов'язаних із порушеннями опорної функції хребта, або запальних процесів у м'язових тканинах. Щоб дізнатися причину і визначитися, як лікувати біль між лопаток - потрібно відвідати спеціалізований заклад. Лікування болю між лопаток залежатиме від причини і тяжкості стану. Час відновлення залежить від людини.

Причини болю між лопаток

 

  • Причини виникнення болю між лопаток, що провокують, - це статичний спосіб життя, сидяча робота з викривленою спиною, відсутність системних фізичних навантажень. 
  • Так само біль у хребті між лопаток провокують уже наявні захворювання: остеохондроз, защемлення нерва, міжреберна невралгія, плечо-лопатковий періартроз, кіфоз, спондилоартроз. 
  • Занадто активні не систематизовані тренування в спортзалі, без компетентного тренера і грамотного підходу до процесу.
  • Наявність травм, ударів, порушень грудного відділу хребта, а також розтягнення, спазмування м'язів і зв'язок. 
  • Тригерні точки є м'язовими волокнами, які страждають від зміни мікроциркуляції, з подальшою ішемією цих м'язових ділянок. Які мають здатність випромінювати дуже сильний біль у ділянці, до якої вони належать, а також в інші ділянки.
  • Зміни переднього м'яза: навіть передні грудні м'язи можуть спричинити стан, за якого Центральна нервова система балансує та компенсує збільшення м'язового тонусу задніх м'язів із подальшим болем між лопатками.
  • Тривожність. Емоційні розлади: психіка тісно пов'язана з кістково-м'язовою системою - це відома річ, яку важко недооцінити. Проявляється у збільшенні кіфозу з подальшою постуральною зміною.
  • Респіраторні та серцеві розлади: у пацієнтів, які страждають на хронічні обструктивні хвороби легень або на серцеві проблеми.
  • Неправильна поза, часте утримування тулуба в неправильному положенні або тривалому (сидячи на роботі або за комп'ютером) можуть генерувати морфологічну зміну, що призводить до болю в грудях і відповідно між лопаток.
  • Проблема шлунка, стравоходу або легень може призвести до хворобливого стану, коли тиск іде на ребро.
Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

Симптоми болю між лопаток

Біль між лопатками може проявлятися такими симптомами:

  • Дискомфортні відчуття в лопатковій зоні, відчуття напруги можуть бути пов'язані з кіфозами, сколіозами, остеохондрозами, грудними радикулітами, механічними ушкодженнями хребців і проявлятися як сильний біль між лопатками.
  • Колючі болі проміж лопаток можуть свідчити про запалення міжреберного нерва і мати прострілювальний характер.
  • Хрускіт у лопатковій зоні може свідчити про плече-лопатковий періартрит, виникає від підвищеного навантаження на плечовий суглоб.
  • Тягнучий біль посередині лопаток може бути пов'язаний із запаленням м'язів різного характеру, що призводять до міозитів, може набувати хронічної форми.
  • Оніміння руки і пальців рук, такі симптоми виникають у разі подразнення міжреберних нервів (невралгія). Як лікувати оніміння пальців і рук призначити може тільки лікар.
  • Пече в спині між лопаток.

Болі під лопатками мають 2 види:

  • Хронічний, ниючий біль між лопатками з'являється під час незручної статичної пози, нахилів, збільшується під час навантаження.
  • Гострий, раптовий, має інтенсивний характер, часто порівнюють з ударом струмом, триває кілька секунд, людина не може поворухнутися і навіть дихати.
  • Лікування болю між лопаток
  • Печіння між лопатками, як лікувати і як позбутися болю між лопатками, ставлять багато хто. Бо це перша ознака таких захворювань, як остеохондроз, розтягнення або перенапруження м'язів, защемлення нерва, грижі міжхребцевих дисків, міжреберної невралгії. Насамперед рекомендуємо відвідати консультацію лікаря ортопеда, вертебролога.

У разі виникнення таких тривожних симптомів, чим лікувати біль між лопатками зможе вирішити тільки компетентний лікар. Сучасна державна і приватна медицина застосовує різноманітні способи лікування. Лікар може порекомендувати ЛФК, заняття в басейні, носіння корсетів.

Лікування в Актив Центр

 

  • Актив Центр пропонує інноваційний метод лікування болю між лопатками. Досвідчені медики складають індивідуальну програму для кожного клієнта після ретельного обстеження та діагностування.  Лікування болю між лопаток у чоловіків і жінок має відмінність по навантаженню, тому індивідуальна програма занять з реабілітологом враховує всі тонкощі фізичних, вікових, гендерних відмінностей.
  • Клініка Актив Центр застосовує суперсучасне обладнання ортопедичного напряму для дієвого оздоровлення і запуску всіх глибинних ресурсів тіла людини: тренажер Євмінова, петлі TRX, гімнастичне і спортивне обладнання в зоні ЛФК. Мета фахівців Актив Центру - домогтися відновлення функціональності та працездатності всієї кісткової системи за допомогою простих, але дуже ефективних фізичних навантажень:
  • Методика Євмінова - спрямована на м'яке розтягнення хребетного стовпа і зняття блоків і затискачів у м'язах спини за допомогою спеціального обладнання.
  • Лікувальний масаж - покращує мікроциркуляцію, що своєю чергою забезпечує краще живлення кісткових і м'язових тканин.
  • Кінезітерапія - на спортивних тренажерах у щадному режимі опрацьовуються глибокі м'язи, що формують правильну поставу.
  • Заняття ЛФК - суглобова гімнастика, що поліпшує гнучкість тіла і рухливість суглобів.

Дієва методика курсу програм Актив Центру позбавляє проблем з опорно-руховим апаратом (без хірургічного та медикаментозного втручання!), зміцнює загальний імунітет, підвищує витривалість тіла, відновлює біобаланс усього організму.​​​​​​​

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

Рейтинг: 5 відгуків 5 на основі 9 відгуків

20.11.2023

Ноющая боль между лопатками приследовала меня очень долго) на работе просто не могла сидеть. Стаж бухгалтером 20 лет) все было понятно уже, что не испарвить спину, но так дальше жить не возможно. Пришла к Вам и благодарю за понимание и внимательность ко мне и моему не легкому характеру..... Вы просто профи в своем деле. Спасибо Андрею и Стасу, Алине и Лиде. Побывала у всех, все очень хорошие реабилитологи. Еще приду весной обязательно и пройду повторный курс.

22.11.2023

Зіткнулася вперше з такою проблемою і дуже злякалася. Біль між лопатками, але дуже сильний, таке відчуття було, що стискається вся грудна клітка, ніби нерв б'є. Біль вщух через кілька годин. Але я дуже злякалася. і побігла поруч із будинком в Актив Центр. Скілька разів проходила повз і ось прийшов мій час)) Після консультації мені призначили заняття кінезітерапія і масаж спини. Пройшовши 10 сеансів, почуваюся чудово. Продовжую відвідувати вас і всім рекомендую не чекати таких дзвіночків болю, а звертатися заздалегідь і займатися своїм здоров'ям.

24.11.2023

Дякую, дуже допомогли мені. Зверталася з болем між лопатками, що не минає. Дуже заважала проблема нормально жити. Тепер почуваюся чудово. Можу всім вас рекомендувати!

27.11.2023

Хроническая боль междк лопатками не давала мне нормально жить(((( Работаю много за компьютером, времени очень мало ходить заниматься ((( Но видимо пришло время все же уже лечиться. Каждый день болело.... Решила походить на занятия кинезитерапии, ранее о них не слышала, пока в интернете не прочитала. Очень интересный вид лечения, ты как буд-то и в спортзале и как будто нет. Зантяие идет час, с реабилитологом. он тебе показывает как и что делать упражнения. Не поверила, но после ё занятия как будто и не стало боли. Посидела дома за компьютером и опять. Начала ходить через день в актив центр. И вот так уже я ваш клиент уже пол года ))))) Мне очень понравилось заниматься, боль прошла, фигура подтянулась. Одно удовольствие. А массаж вообще молчу, стараюсь покупать курс массажа раз в 2 месяца. Благодарю, Очень все достойно и на уровне.

29.11.2023

Прочитав статью обратился в этот центр, походил на занятия, реально мне помогли. рекомендую тем кто мучается от данной проблемы и болью между лопатками. Николаю реабилитологу огромное человеческое спасибо!

06.12.2023

Боли между лопаток у меня больше нет. Прочитал статью, пришел и занимаюсь у вас. Спина стала ровная. Супер.

08.12.2023

О эта боль между лопатками меня преследует постоянно. Всю жизнь работаю за компьютером, помогает только то , что нужно делать упражнения, заниматься . Тогда чувствуешь себя хорошо.

11.12.2023

Ребенок 9 лет, начал жаловаться на боль между лопатками, сутулился. Решили отдать его на занятия, выбрали Актив Центр. Очень довольны услугами занятия и массаж спины. Спасибо.