Автор:
Лікар ортопед
Редактор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 11.08.2021

Чому болить шия?

При виникненні болю в шиї, люди часто не розбираються в причинах намагаючись позбутися ознак. Причини болю в шиї або причини болю між лопаток, можуть бути наслідком тривалої роботи за комп'ютером, «диванний» стиль життя, надмірні фізичні навантаження, неправильна постава, неправильної форми подушки. Хворобливі відчуття можуть бути наслідком хронічних захворювань або проблем невралгічного характеру, більш точний діагноз може поставити тільки лікар.

Причини

Часто зустрічаються причини гострого болю в шиї

  • Остеохондроз - деформація та дезорганізація суглобних з'єднань. Формується внаслідок ведення малорухливого способу життя, статичних навантажень, неправильної постави, слабкість м'язового каркаса, спадкова сутулість. Найчастіше страждають остеохондрозом відчувають запаморочення, шум у вухах, оніміння в руках, часто скаржаться на болі в потиличній частині. Повороти голови викликають неприємні відчуття і характерний хрускіт хребців.
  • Люмбаго - пережим або ущемлення м'язів у шийному відділі. Викликається неправильним положенням шиї під час сну, протягом, переохолодженням. Захворювання може проходити самостійно через кілька тижнів під впливом тепла, проте можуть виникати ускладнення.
  • Травми шийного відділу - супроводжується ниючими болями в потиличній частині, можливо, поява набряків і гематом. Причини появи можуть бути пов'язані із застарілими ушкодженнями шиї, автокатастрофою, незграбними стрибками у воду. З часом з'являється протиприродний вигин шиї в праву або ліву сторону супроводжується головними болями та дискомфортом.
Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

Види

Існує два види болю в шийному відділі:

Цервікалгія - беззупинний спазм в локальній точці. Виникає висхідній динаміці з коливанням інтенсивності. Безперервно відчувається біль у шиї в одному і тому ж місці в такому випадку потрібно терміново звернутися до фахівця в клініку.

Цервикаго - непередбачене болюче відчуття зі стрімким наростанням і не менш стрімким закінченням. Фактор виникнення може бути внаслідок енергійного руху головою після тривалого статичного положення.

Лікування

Основні способи лікування болю в шиї: при болю в шиї слід звернутися до фахівця. Тільки лікар визначить характер і причину виникнення болю, тому, що самостійно розв'язувати проблему неможливо. Медицина пропонує безліч рішень усунення больових відчуттів від нетрадиційних підходів до хірургічного втручання. Слід розуміти, не будь-яка клініка здатна правильно діагностувати та розв'язувати дану задачу.

Лікування в Актив Центр

Наші фахівці Актив Центру, що мають величезний досвід роботи та займаються лікуванням болю в шиї консервативними методами, тобто без операції. Консервативне лікування забезпечує зняття больового синдрому та оздоровлює організм.

Спеціаліст опитає клієнта, збере всі необхідні відомості, проведе огляд і оцінку фізичного стану, у разі необхідності призначить додаткові методи діагностики, визначить причини болю і визначить найбільш відповідний вид реабілітації та чим лікувати біль у шиї. Ваша допомога ні коли не буде зайвою, ви тільки допоможете лікаря, якщо точно опишіть всі симптоми, перші прояви болю, ваше самопочуття.

На підставі отриманих даних реабілітолог становить для вас індивідуальний план реабілітації, враховуючи всі причини нездужання, стадії хвороби, вік, стан, підлога і всі особливості вашого організму, супутні захворювання.

По своїй тривалості програми занять складаються мінімум з 10 занять, що містити комплексне застосування кількох методик і різного устаткування реабілітації. Лікування болю в шиї може займати від 1 до 6 тижнів, полегшення симптомів ви відчуєте вже після перших занять.

Лікування болю в шиї у чоловіків і жінок так само може відрізнятися, змінюватися, коригуватися походу проходження курсу занять.

  • Лікувальна і суглобова гімнастика, спрямована на збільшення рухливості та гнучкості всього тіла, розробки рухливості.
  • Спеціально підібрані вправи на реабілітаційному обладнанні кінезотерапії для розтягування хребетного стовпа.
  • Курс масажів, знімає загострення і закріплює лікувальний ефект.

Після проходження повного курсу і підтвердження відмінних клінічних показників, клієнти отримують спеціальну програму, яку можна виконувати вдома для підтримки здоров'я.

Ми застосовуємо найбільш ефективні методики лікування опорна рухового апарату консервативними методами. Застосування комплексно кілька методик, дозволяє зняти больовий синдром, зупинити розвиток захворювання, поліпшити самопочуття, скорегувати поставу (виправлення сутулості) і позбавити пацієнта від хвороби без медикаментів, операцій.

​​​​​​​

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму