Автор:
Лікар невролог.
Редактор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 17.04.2023

Що це таке?

Проблеми кровообігу в руках і порушення кровообігу в кистях рук можуть бути м'якими або важкими. Серед факторів ризику порушення кровообігу: куріння, алкоголь, кофеїн, сидяче життя, вагітність, захворювання легенів або нирок, носіння занадто щільною та обтягуючого одягу. З цієї причини необхідно змінити деякі звички, тому що погане поводження зі своїм організмів, стане причиною багатьох хвороб старості. Проблеми з поганою циркуляцією зачіпають велику частину населення. А у віці 60 років цією проблемою страждають близько 80 % населення, які належать до цієї вікової групи. Спробуйте уявити на мить ваше тіло як складну, але досконалу мережу доріг і автомагістралей, якими будуть вени та артерії. Вздовж цих вулиць рух ніколи не припиняється. Саме через ці канали ми транспортуємо і розподіляємо понад 5 літрів крові всьому організму. По цих каналах йдуть поживними речовинами, гормони та всі речовини, які гарантують «життя» і, отже, правильне функціонування наших органів.

Причини​​​​​​​

Основною причиною поганого кровообігу в руках і кистях або будь-якої іншої частини тіла є накопичення атеросклеротичних бляшок у кровоносних судинах. Інші причини:

  1. Діабет
  2. Високий рівень холестерину
  3. Куріння
  4. Артеріальна гіпертензія

Всі ми, молоді чи старі, повинні прийняти деякі заходи для боротьби з цією проблемою, тому, що проблеми кровообігу можуть бути причиною серцевих нападів, згустків, варикозних вен, інсультів ...

Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

Симптоми

Симптоми порушення кровообігу кисті рук і ніг. Симптоми поганого кровообігу не виникають раптово, але розвиваються протягом тривалого періоду часу. Погана циркуляція крові в руках характерна наступними симптомами:

  • Холодні руки. Проблеми в крові можуть викликати холодні руки та ноги, тому що кров, яка тече між артеріями та венами, підвищує температуру.
  • Біль у кистях і руках. Біль в руках може відчуватися в одному і тому ж положенні протягом тривалого часу (сидячи або стоячи). Може відчуватися оніміння і поколювання.
  • Варикозні вени. Погана циркуляція може викликати варикозне розширення вен. Хоча варикозне розширення вен може відбуватися в будь-якій частині тіла, вони зазвичай видно в ногах.
  • Стан шкіри кистей. Тендітні нігті, суха шкіра. Плями, зміни кольору шкіри.
  • Втома. Постійне відчуття втоми може бути викликано більш низьким споживанням кисню і поживних речовин. У важких випадках може виникнути задишка під час простої фізичної активності.
  • Ціаноз означає, що колір шкіри кистей стає блакитним через нестачу кисню в крові. Жінки з порушенням кровообігу можуть легко помітити синці.
  • Повільне загоєння від інфекцій.
  • Поганий кровообіг в організмі, відповідно погане кровообіг в кистях рук і інших частинах тіла, може уповільнити загоєння шкірних ушкоджень та інфекцій.
  • Запор. Коли відбувається погане кровообіг, всі системи організму сповільнюються, включаючи травну систему.
  • Відсутність апетиту.
  • Поганий кровообіг у печінці може призвести до втрати апетиту і ваги.
  • Дискомфорт, утруднення руху. Може бути симптомом інших захворювань, у тому числі виникнення болю в грудній клітці та в верхньому відділі хребта (причина болю в грудній клітці).
  • Високий кров'яний тиск. Коли артерії обмежені через жирових відкладень, простір для кровотоку зменшується. Наслідком цього є те, що вам потрібно більше артеріального тиску для прокачування такої ж кількості крові.

Лікування

Лікування порушення кровообігу в кистях рук. Що робити?

  1. У разі будь-якого з симптомів і поганої циркуляції зверніться до флеболога, який є лікарем, що спеціалізуються на кровоносних судинах.​​​​​​​
  2. Кинути палити. Куріння дуже шкідливе для організму, тому рекомендується кинути палити.
  3. Масаж регулярно.
  4. Вправи та заняття лфк. Вправа - це найголовніше, щоб поліпшити кровообіг.Дієта для розв'язання проблем з циркуляцією. Дуже важливо стежити за здоровим харчуванням.

Рекомендується включати в раціон:

  • Апельсини,
  • Мандарини,
  • Грейпфрути,
  • Лимон.
  • Шоколад.
  • Перець чилі.
  • Оливкова масло багате вітамінами А, Е, D, К і фенольними антиоксидантами.
  • Горіхи та насіння. Ці продукти багаті ніацином, вітамін B3, жирними кислотами омега-3. Вони допомагають потоку крові, тому що вони є природними вазодилататорами.

Лікування в Актив Центр

Тому ми рекомендуємо, лікування порушення кровообігу кистей рук у Києві в Актив Центрі. До ваших послуг завжди, кваліфіковані фахівці з масажу, заняття за індивідуальною програмою оздоровлення з реабілітологами центру. Завжди звертайте увагу на симптоми, які, на перший погляд здаються не значними та не приносять великих незручностей у вашому житті, але не варто ризикувати більш серйозними можуть бути наслідки.

Рекомендації щодо вправ та рекомендації як поліпшити кровообіг в кистях рук в домашніх умовах:

Вправи для рук. Вправа - один з найпростіших способів змусити кров текти у ваші руки. Як і всі інші частини вашого тіла, м'язи у ваших руках мають потребу в кисні. Ось чому ці прості ручні вправи; ви можете допомогти більше припливу крові до ваших руках і пальцях.
Розминкові вправи: тримайте руки перед собою і струсніть їх.
Вправа 1: Стиснення. Вкладіть руки в кулаки та тримайте їх стислими протягом десяти секунд, потім відпустіть (повторіть це кілька разів). Візьміть, наприклад, гумовий шар або шматок зім'ятої папери, щоб забезпечити додатковий опір.
Ми рекомендуємо тертя Mobility Gel на жорстких руках, щоб допомогти поліпшити рух майже відразу.
Вправа 2: Розтяжка. Простягніть руки, розмахуючи пальцями. Зігніть кожен з суглобів в руках і утримуйте кожну позицію протягом декількох секунд, перш ніж переходити до наступного. Ви можете використовувати іншу руку, щоб допомогти з розтяжкою, але не намагайтеся змусити пальці рухатися більше, ніж дозволяє комфорт.
Вправа 3: Ізометричні вправи. Почніть, притискаючи руки до грудей, притиснувши долоні один до одного. Стисніть руки протягом десяти секунд, потім відпустіть і повторіть. Стиснути одну руку; натисніть кулак долоня іншою рукою.
Тримайтеся на місці протягом десяти секунд, а потім повторіть з іншого боку. Ви можете включити сусідні об'єкти, такі як стіни та столи, у свої вправи, натискаючи на них руки. Змініть кути, за якими ви натискаєте і намагаєтеся чергувати між кінчиками ваших пальців і долонями ваших рук.
Вправа 4: Закінчите вправу, масажуючи м'язи руки пальцями та кінчиками пальців.

Актив Центр пропонує лікування хвороб і порушень опорно-рухового апарату у Києві та Львові у дорослих, дітей та підлітків.

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму