Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 14.12.2017

Біль зліва над грудною кліткою є неприємністю, яка впливає на верхню частину тіла людини між шиєю і нижньою частиною живота. Багато з тих, хто страждає від болю в грудях, бояться серцевого нападу, однак біль у грудях може мати багато інших причин: деякі з них не небезпечні, в той час, як інші можуть бути серйозними або навіть смертельними.

ПРИЧИНИ І СИМПТОМИ

Причини біль зліва в грудній клітці​​​​​​​

Біль може випромінювати в шию, живіт, спину, і причина може бути пов'язана з будь-яким з органів грудної клітки та захворюванням:

  • серце;
  • легкі;
  • стравохід;
  • м'язи;
  • ребра;
  • сухожилля;
  • нерви;
  • також епідерміс (шкіру).

При прояві даного симптому якщо болить грудна м'яз зліва, насамперед необхідно виключити саму часту причину такого болю. Серцевий напад, безумовно, є причиною самої страшної серед тих, хто може пояснити, біль у грудях зліва. Симптоми в цьому випадку можуть бути частково змінними від однієї людини до іншої та мати різний характер.

Цей симптом ніколи не слід недооцінювати, щоб не піддавати ризику затримки у разі надзвичайних ситуацій зі здоров'ям; у швидку необхідно звертатися, якщо біль:

  • Давить біль в грудній клітці зліва або відчуття обмеженості рухів;
  • тривалість понад 15 хвилин;
  • постійний біль в грудній клітці зліва, що виникає у стані спокою;
  • холодне потовиділення;
  • біль починається в верхній частині тіла. Ви можете відчувати біль або дискомфорт в одному або обох руках, спині, плечах, шиї, щелепи або у верхній частині шлунка (вище пупка); або бути симптомом абсолютно іншого захворювання і проявлятися, як біль праворуч під грудною кліткою;
  • утруднене дихання або задишка, в деяких випадках це єдина ознака, який може відбутися до або разом з болем / дискомфортом у грудях. Це може статися як в умовах відпочинку, так і у фізичній активності.
  • Відчуття повноти, розлад шлунка або відчуття задухи (іноді описується як «печія»);
  • нудота або блювота;
  • запаморочення, сильна слабкість або неспокій;
  • прискорене чи уповільнене серцебиття.

Напад може починатися повільно, з невеликого дискомфорту. В інших же випадках біль стає інтенсивним, раптовою. Симптоми можуть з'являтися і зникати протягом пари годин У чоловіків найбільш поширеним симптомом серцевого нападу є біль у грудях, біль у ділянці грудини зліва або дискомфорт, тоді як у жінок частіше проявляється прояв деяких або всіх симптомів, які спостерігаються вище.

А так само подібним розладом є стенокардія, це симптом, а не хвороба; це ниючий біль зліва в грудній клітці, викликана недостатньою кількістю крові та кисню для серця. Це, як правило, пов'язане з розладом коронарних артерій, які несуть кисневмісну кров до серця для виконання своїх функцій. Основна відмінність від серцевого нападу полягає в тому, що біль у грудях, пов'язана зі стенокардією, як правило, викликана фізичною активністю або емоційним стресом і покращується з відпочинком протягом декількох хвилин.

Нагадаємо, що симптоми серцевого нападу, навпаки, мають тенденцію тривати понад 15 хвилин!

Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

Серед інших серцевих проблем, пов'язаних з болем зліва в грудях є:

  • Аорти є розрив у стінці аорти, великої артерії, яка несе кров від серця до іншої частини тіла: це розлад викликає раптову біль і дуже інтенсивні в області грудей і верхньої частини спини. Це особливо серйозна судинне захворювання, що характеризується високою смертністю в відсутність негайного хірургічного лікування.
  • Перикардит являє собою запалення (набряк) з мішка навколо серця, викликає сильну біль в центрі грудної клітини.

Чим більше ознак, симптомів присутній, тим більше ймовірність серцевого нападу.

ЛІКУВАННЯ В АКТИВ ЦЕНТР

Актив Центр проводить лікування біль зліва в грудній клітці в Києві, але якщо Ви вважаєте, що знаходитеся в надзвичайній ситуації та присутній вказана симптоматика, негайно вирушайте у відділення невідкладної допомоги.

Якщо Ви звернетеся в Актив Центрі фахівці виключать в першу чергу захворювання серця і направлять на додаткову діагностику. В першу чергу необхідно виключити захворювання, в яких наші фахівці вам не зможуть допомогти та направлять до відповідного фахівця. Лікар подивиться і перевірить життєві параметри (частоту дихання, тиск).

Будьте готові відповісти на наступні питання:

- Було боляче між лопатками?

- Було боляче під грудьми?

- Рухається чи біль?

- Це тільки з однієї сторони?

- Як би ви описали біль (сильний біль, біль до сліз, гострий біль, удар, печіння, стиснення, колючий, давить, переважний біль, постійні болі, тупий біль в області грудної клітини зліва)?

- Бувальщина виникає раптово?

- З'являється кожен день в один і той же час?

- З плином часу біль погіршується? Як довго?

- Збільшує біль до плеча, руки, шиї, щелепи або спини?

- Страждаєте болем, коли глибоко вдихаєте, кашляє, їсте або згинатися тіло?

- Після тренування біль погіршується?

- Після відпочинку біль зменшується? Вона повністю зникає або зменшується?

- Поліпшується біль після прийому медикаментів, яких?

- Ви страждаєте від інших симптомів?

Призначення формуються в залежності від передбачуваної причини болю.

ДІАГНОСТИКА

Діагностика призначається при болю в грудях зліва:

  • електрокардіограма;
  • ехокардіографія;
  • комп'ютерна томографія;
  • торакальна рентгенографія;
  • МРТ;
  • аналіз крові.

Дуже ретельно підходите до свого здоров'я в цілому, адже один симптом, може бути частиною небезпечної хвороби. Симптоми це перша ознака, сигнал організму, надалі все залежить від вас!

 

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

Рейтинг: 5 відгуків 5 на основі 1 відгука

25.09.2018

Испугался когда появилась боль в грудной клетке слева, долго мучился, был у разных врачей, направили в результате к ортопеду, во как! Записался к ортопеду. Оказалось точно не сердце болело, межреберная боль. Вообщем долго описывать диагноз не буду. Хороший врач, толковый, молодой и знающий свою работу.


Администратор Актив Центр

2018-09-25

Благодарим за отзыв.