Автор:
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Редактор:
Лікар невролог.
Оновлено: 24.01.2022

Вартість консультації ортопеда у м. Київ – 400 грн. (до 45 хвилин); м. Львів – 300 грн. (до 45 хвилин)

Вартість консультації вертебролога у м. Київ – 400 грн. (до 45 хвилин); м. Львів – 300 грн. (до 45 хвилин)

Вартість консультації невролога в м. Київ - 400 грн. (до 45 хвилин); м. Львів – 300 грн. (до 45 хвилин)

 

ЩО ЦЕ ТАКЕ?

З даною проблемою хоч раз у житті зустрічався майже кожний. Оніміння рук найчастіше трапляється внаслідок тривалого здавлення стовбура судин, по якому проходить кровообіг, живить м'які та кісткові тканини верхньої кінцівки. Це може статися при незручному положенні під час сну, носіння важких сумок на плечі, не правильної постави. Але лікарів насторожує саме систематичне оніміння рук, тому, що це перша ознака серйозних захворювань.​​​​​​​

ПРИЧИНИ І СИМПТОМИ

Виділяються основні причини оніміння рук:

  • Пережиму кровоносних судин;
  • Утиск нерва, шийного відділу хребетного стовпа;
  • Травми, механічне пошкодження комірцевої зони, плеча або руки;
  • Сильна вібрація тіла;
  • Монотонна робота руками без опори;
  • Шкідливі звички – куріння, зловживання алкоголем.

​​​​​​​Як такого захворювання «оніміння рук» не існує, але є низка хвороб, які викликають такі симптоми як мурашки, поколювання в пальцях, «ватність» або холод в пальцях, часткова втрата рухової здібності руки.Можливо оніміння правої або лівої руки. Причин і локації прояву цього симптому багато, але кожним сигналом потрібно ставитися з особливою уважністю, тому, що організм намагається нам сказати, щоб ми звернули увагу на проблему. Наприклад, оніміння лівої руки може сигналізувати про проблеми в роботі серця. І тут вже мова йде про життя людини.

Періоди прояви симптому оніміння рук і що з цим робити:

  • Для виявлення причини оніміння рук вранці, під час сну, оцініть той факт як Ви спите. Скручені та незручні пози, звички класти руки під подушку, занадто висока або низька подушка, можуть сприяти затіканню та оніміння. Якщо зарядка і відновлення фізичної активності призведе їх чутливість, говорити та підозрювати захворювання не доречно.

  • Оніміння рук не залежно від часу доби. В даній ситуації потрібно звертатися до лікарів і виявляти причину виникнення симптому. Тому, що причиною можуть бути внутрішні захворювання і лікування оніміння рук при остеохондрозі, "Тунельному" синдромі або інших захворювання вимагає консультації фахівця і призначення правильних способів лікування.

Захворювання, які можуть бути причиною виникнення цього симптому:

Остеохондроз шийного відділу – оніміння руки відбувається в результаті здавлювання відростка спинно-мозкового нерва і судинних каналів, які відповідає за іннервацію руки.

Незручне становище комірцевої зони та плечового пояса – механічна компресія великих кровоносних судин руки викликає гіпоксію тканин - брак кисню.

«Тунельний синдром – трапляється у людей, які часто напружують кисть: музиканти, художники, програмісти. В результаті постійного перенапруження відбувається здавлювання нерва, що іннервує верхню кінцівку.

Вегето-судинна дистонія – оніміння і поколювання руки може супроводжуватися запамороченням, тупим болем в потилиці. Цей стан вимагає невідкладного звернення до лікаря, тому, що часто є першою ознакою захворювань головного мозку, інсульту.

Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

ДІАГНОСТИКА

Оніміння рук - це не хвороба, а симптом, який слід вивчити, щоб з'ясувати причину. З діагностичної точки зору використовуються різні інструментальні дослідження залежно від окремих випадків, в тому числі: рентгенографія, ультразвук або електроміографія. Тому, коли симптом є постійним або повторюваним, завжди рекомендується проконсультуватися з лікарем, який може вказати найбільш підходящий спосіб і визначити ніж лікувати оніміння рук.

ЛІКУВАННЯ

Лікування залежить від причини, яка і є причиною виникнення цього симптому. Якщо основне захворювання є м'яким, а пов'язані з ним симптоми легкими, лікар може призначити консервативне лікування.

Як лікувати оніміння рук консервативними методами? В більшості випадків цей підхід включає:

  • Приймати протизапальні препарати та болезаспокійливі засоби;
  • Використання ортопедичного бандажа на кісти;
  • Ін'єкції кортизону;
  • Електрофорез;
  • Лімфодренажний масаж;
  • Лікувальна фізкультура.

Якщо симптом викликаний проблемами кровообігу або стресом, можуть виявитися корисними народні засоби, такі як гомеопатія або фітотерапія. Ті, хто страждає від оніміння, можуть скористатися фізіотерапією (лікувальною фізкультурою, кінезотерапією). У цьому випадку запланована серія цілеспрямованих рухів, здатна полегшити біль та відчуття оніміння або поколювання. Однак вам потрібно знати, що ці засоби не завжди є вирішальними, але вони дозволяють поліпшити ситуацію та отримати більш ефективні результати у подальшому лікуванні. Коли патологія більш виражена і, крім оніміння і поколювання присутній також біль, втрата чутливості до пальців, можна застосовувати та хірургічні процедури.

ЛІКУВАННЯ В АКТИВ ЦЕНТР

Якщо проблема оніміння руки не пов'язана з вегетосудинною дистонією, традиційна клініка, терапевт може призначити поширений метод, ніж лікувати оніміння рук: курс вітамінотерапії, харчування збагачене мінералами, прийом хондропротекторів, а так само обов'язково направить на додаткове обстеження хребта. При виявленні точної причини виникнення оніміння рук, фахівці призначать і розроблять комплексну програму занять і додаткових заходів. Програми містити не тільки позбавлення від тієї проблеми з якої Ви звернулися, ми розглядаємо і впливаємо на організм в цілому. Актив Центр пропонує лікування болю в шиї, болі в попереку, лікування болю в спині у жінок і чоловіків, лікування біль вище попереку, лікування всд та інших супутніх симптом.

Лікування оніміння рук у чоловіків і жінок з різними діагнозами в Актив Центрі направлено на без медикаментозного відновлення трофіка тканин. Як лікувати оніміння рук лікар визначає тільки після ретельної діагностики та виявлення справжньої причини симптомів. Далі призначається індивідуальна програма реабілітації, яка включає:

  • Лікувальна гімнастика – зніме м'язові затиски, покращує кровообіг, що своєю чергою забезпечує повноцінне харчування суглобів, м'язів і зв'язок.

  • Масаж – місцевий вплив покращує мікроциркуляцію в області гіпоксії м'яких тканин, знімає м'язові, суглобові затискачі, блоки, які частіше всього служать причиною компресії судин і нервових закінчень.

  • Кінезітерапія, TRX – реабілітації – покращує функції опорно-рухового апарату, має біостимулюючий ефект, який своєю чергою покращує стан суглобів, м'язів і зв'язок не тільки рук, але всього тіла

  • Кинезиотейпирование – знімає біль і запальний процес, який провокує обмеження нервово-судинних утворень. Ефективний метод відновлення м'язів і зв'язок після травм

В результаті пригоди лікувально-профілактичного курсу, наші клієнти відзначають не тільки розв'язання проблеми з якої звернулися до нас в центри, але і збільшення гнучкості тіла, зміцнення мускулатури, зниження ваги. Правильно підібрана фізичне навантаження запускає внутрішні механізми в організмі, які сприяють нормалізації артеріального тиску, обміну речовин, підвищення імунітету.

Ми застосовуємо найбільш ефективні методики лікування опорно рухового апарату консервативними методами. Застосування комплексно кілька методик, дозволяє зняти больовий синдром, зупинити розвиток захворювання, поліпшити самопочуття, скорегувати поставу (виправлення сутулості) і позбавити пацієнта від хвороби без медикаментів, операцій.​​​​​​​

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму