Автор:
Кінезіолог, Юмейхо-терапевт, Остеопат, Мануальний терапевт
Редактор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 31.01.2024

​​​​​​Методика Юмейхо - терапія – це східна реабілітаційна система глибокого розслабляючого масажу і руху. Іноді його називають японський масаж спини або Юмейхо гімнастика. Насправді дана методика, укладає в собі всі ці напрямки, як масажу так і гімнастики. Рекомендується: при малорухливому способі життя, регулярних фізичних навантаженнях, погіршення загального стану здоров'я, реабілітації після травм, хвороб, оперативних втручань, розвитку професійних захворювань», захворюваннях опорно-рухового апарату, серцево-судинної, нервової системи, порушення обміну речовин. На кожному сеансі розминаються основні групи м'язів і опрацьовуються біологічно активні енергетичні точки по всьому тілу, пасивно розтягуються основні м'язові групи та зв'язки, при необхідності коригується положення кісток тазу та інші суглоби з метою збільшення обсягу рухів суглобів всього тіла. Сеанс, тривалість якого становить годину, містить набір з більш ніж 100 прийомів масажу за Юмейхо, розтяжок, мобілізацій, спрямованих на роботу з фасціями, м'язами, зв'язками.

Про метод

Розробив цей метод Юмейхо і вивів у світло професор Масаюкі Сайонджи з Японії. Починаючи з 1989 року, він був запрошений в різні країни світу, щоб представити свої терапевтичні процедури, засновані на тривалому вивченні методів реабілітації, які застосовуються в буддійських монастирях з Китаю. Завдяки його роботі цей метод отримав визнання у всьому світі. За час своєї роботи він створив не одну інноваційну терапевтичну систему («Божественний масаж», "Акупресура і масаж" техніка точкового масажу, спеціальний масаж Сайонджи та інші) надалі отримали назву методу Юмейхо.

Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

На чому заснований метод?

​​​​​​​Це терапевтична система, що складається з ряду процедур (залежно від захворювання), де одна процедура триває близько 60 хвилин, а фахівець використовує в ній понад 100 маневрів, що виконуються з пацієнтом (руху, точкові та масажні техніки). Метод, заснований на ручних діях, виконуваних на всьому людському тілі для підтримки та поліпшення здоров'я. Він також відомий як "метод корекції кульшового суглоба", "точковий масаж" або "східний спеціальний масаж Юмейхо", але оригінальна назва «Yumeiho Therapy ». Хоча Юмейхо це метод, призначений в основному для профілактичного застосування, він як і раніше називається «терапією», оскільки його основною метою є лікування або зменшення причин функціональних розладів, які з часом можуть призвести до хронічних страждань. Крім того, терапія Юмейхо може застосовуватися для запобігання або уповільнення прогресу вже існуючих захворювань. Мануальні терапевтичні процедури, що застосовуються в профілактичних або коригувальних цілях в рамках терапії Юмейхо, складаються з: методів маніпуляції кістково-суглобового суглоба; процедури точкової терапії (практично аналогічні тим, які використовуються в акупресурі та рефлексотерапії); спеціальні масажні техніки та процедури; розтягуючі елементи (розтягування, подовження); методи корекції та балансування постави, ходи та відпочинку; оптимізація вправи біомеханіки опорно-рухової системи.​​​​​​​

Методи впливу

  • Метод остеоартикулярной маніпуляції та пасивних вправ (практично аналогічні тим, які використовуються при акупресурі та рефлексотерапії);
  • спеціальні методи та процедури масаж Юмейхо;
  • розтягуючі елементи (розтягування, подовження);
  • корекційні та балансувальні методи постави, ходи та спокою;
  • оптимізації вправ біомеханіки локомоторної системи.

Фізичні вправи, що застосовуються в Юмейхо, складаються зі спеціальної гімнастики (гімнастика Юмейхо), в поєднанні з методами дихання, релаксаційними методами.

Мета

Основною метою є корекція положення тазової кістки, правильна активація суглобів хребта і периферичних суглобів, завдяки чому відновлюється правильне положення центру ваги всієї маси тіла. Підтримка центру тяжіння тіла в потрібному місці має вирішальне значення в терапії Юмейхо. Таким чином, усувається або поліпшується різноманітний спектр розладів, які можуть викликати як гострі, так і хронічні захворювання. Хоча Юмейхо є методом, який в основному застосовується превентивно, його ще називають «терапією» з-за того, що його основна мета полягає в лікуванні або зменшення причин функціональних порушень, які доставляють багато незручностей людини та викликають больові відчуття. Крім того, терапія може застосовуватися для запобігання або уповільнення прогресу вже існуючих захворювань.

Інші послуги Актив Центр

Актив Центр пропонує й інше ефективне лікування та методи впливу, яке не тільки допоможе розв'язувати дану проблему, але і повною мірою заповнить дефіцит фізичної активності, що своєю чергою спричинить поліпшення стану всього організму в цілому. В актив Центрі Ви зможете отримати та інші послуги: правильний масаж спини, шийно-комірцевої зони, рук або ніг, пройти курс занять кінезотерапії, курс відновлення хребта за методикою Євмінова, прикладної кінезіології, лікувальної фізкультури.

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

Рейтинг: 5 відгуків 5 на основі 2 відгуків

12.03.2018

Я наверное первая из клиенток попробовала данную методику у Валентина. За 2 занятия пропали боли в спине между лопатками, чувствую себя лучше, на работе смогла сидеть хоть за компьютером) мне еще 3 занятия нужно отходить. Жду еще большего результата. Спасибо Валентину за его опыт и професионализм.

07.09.2018

Пришел, т.е. "приполз" наверное правильнее будет сказано в Актив центр к неврологу. Сильная боль в спине между лопатками, повернуть шею тоже не мог и вообще двигаться нормально. Думал, вот сейчас мне выпишут лекарство и все, но нет этот центр так не работает! Сказали мы не занимаемся медикаментозным лечением. Предложили походить на юмейхо несколько раз, а потом на занятия в зал. Честно скажу засомневался но решил попробовать пойти на 1 сеанс. 1 час длился сеанс, реабилитолог принимал Валентин. После сеанса почувствовал себя отдохнувшим, боль не много ушла, но не совсем. Пришел домой лег спать, а утром не поверил, боли вовсе и не стало. Теперь я посещаю занятия и иногда сеансы юмейхо. Пишу отзыв, потому что разучился верить нашим врачам, но здесь мне и правду помогли! И никаких лекарств и блокад. Спасибо, я доволен что выбрал вас.

18.10.2019

Валентин супер!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Очень помог мне! Единственный минус, трудно к нему попасть, запись иногда идёт на месяц в перед, записываться нужно заранее. мало таких как он, я очень благодарна ему, без при увлечения.

27.11.2020

Супер! Помогли!

27.11.2020

Рекомендую. Мне очень нравиться юмейхо, посещаю 1 раз в неделю и чувствую замечательно себя. Валентин очень хороший специалист.

05.10.2021

Спасибо большое специалисту ЮМЕЙХО Валентину, что обнаружил проблему с ключицей. Очень помогло.