Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Редактор:
Лікар ортопед
Оновлено: 11.08.2021

 

Швидка стомлюваність і втому, є одними з наслідків, викликаних захворюваннями або важкими фізичними та розумовими навантаженнями. Одними з головних симптомів є хронічна втома, м'язова слабкість, сонливість. Як ми можемо бути сильними, здоровими? Яке розв'язання проблеми втоми через таких проблем? Від чого швидка стомлюваність? Відповіді на ваші запитання ви знайдете в цій статті.

ПРИЧИНИ​​​​​​​

Що робити при швидкій стомлюваності?
Головні причини швидкої стомлюваності:

♦ Сон - гарний нічний сон протягом 6-8 годин дуже важливий для здоров'я. Розділене, погана якість, відсутність або занадто багато сну можуть викликати: імунна система сильно порушена. Це значно послаблює пам'ять, створюючи відволікання. Це зменшує розумову і фізичну працездатність і зменшує здатність розв'язувати проблеми.

♦ Діабет - порушується сприйнятливість до голоду, навіть коли голод викликає збільшення ваги.

♦ Порушення балансу гормонів, таких як мелатонін (який є гормоном сну та антиоксидантом) і пов'язаний з внутрішніми біологічними годинами та призводить до резистентності до окислювача, які викликають рак, пухлини.

♦ Стрес, психологічні захворювання.

♦ Захворювання серця, артеріальний тиск.

♦ Захворювання шлунково-кишкового тракту, кишечника.

♦ Порушення режиму сну і відпочинку – довгий і пізній перегляд фільмів, читання книг, перш ніж лягти спати.

♦ Алкоголь – напої, що містять спирт, змушують організм несподівано серед ночі прокидатися. В нормальних умовах, коли секреція гормону сну збільшується у темряві, наш сон приходить, і ми спимо. Алкоголь викликає передчасну сонливість після передчасного прокидання розділений сон створює недолік енергії.

♦ Сніданок - деякі люди відчувають брак енергії, коли у них немає сніданку, в той час як інші не відчувають себе незручно, і навіть коли вони не їдять сніданок, вони не відчувають голоду або слабкості перед обідом. Пам'ятаєте, ми всі схожі, але ми різні, слухаємо ваше тіло. Прийміть рішення самостійно. Деякі люди енергійні та енергійні вранці, інші - вдень, якщо це можливо, відповідним чином вдосконалюйте свій робочий порядок.

Вода - багато хто з нас чули, що ми повинні пити близько 3 літрів води в день для нашого здоров'я. У цього немає наукової основи. Кількість води та солі, яку здорові люди втрачають від поту, фізична активність, теплоту навколишнього середовища, типи та види їжі різні. Тому наші потреби у воді міняються з дня на день і навіть протягом декількох днів. Відчуття спраги є найважливішим детермінантом. Невелика кількість води, що призводить до відсутності поживних речовин і доставки кисню в тканини, навіть коли артеріальний тиск падає до відня, викликаючи слабкість, головний біль, м'язовий біль, нестача енергії.

♦ Солодка цукрова їжа, фастфуди. Вуглеводні - зважене харчування (мед, варення, біла випічка, фрукти, фруктові соки), особливо після сніданку, може викликати брак енергії. У цьому випадку ви можете розв'язувати проблему вживання в їжу сиру, яєць, томатів, огірків.

♦ Залізо. Залізо, яке важливо не тільки для виробництва крові, але також для функцій мозку, нервів, м'язів і скелетних систем, якщо є брак повинно прийматися з достатніми поживними продуктами або має бути доповнене, якщо воно зменшується з-за менструації, проблем шлунка, крововиливи. У поєднанні з вітаміном с збільшується всмоктування зі шлунка. Трав'яне залізо хімічно відрізняється від тварини заліза, перший варіант - червоний, тому що тварина залізо легше і швидко поглинається.

♦ Стрес. Перевагу, амбіції, емоційність створюють труднощі в регулюванні функцій мозку та нервової системи, відбиваючись інших органних системах. Стрес - це питання сприйняття. Це може змінити вашу точку зору і спробувати бути оптимістичним.

♦ Кави. На додаток до багатьох переваг кави знижує ефект гормону сну мелатоніну, пити його пізно ввечері не рекомендується. Чи потрібно випити після нього дві склянки води.

Час пробудження по вихіднім. Не прокидайтеся набагато пізніше звичайного часу, коли ви змінюйте свої годинники набагато більше від звичного, це знижує енергію.

♦ Енергійні та органічні продукти. Мигдаль, волоський горіх, фундук, молюски, темно-червоні фрукти, чорний шоколад – ці продукти допоможуть боротися зі швидкою стомлюваністю, втомою. Ще добре впливає червоне м'ясо мінімальної прожарювання, цей продукт допоможе вам відчути себе добре завдяки своєму вітамін - коензиму Q-10, вітаміну B12 і мінералів. Вважається, що органічні поживні речовини мають більш високий вміст антиоксидантів і мінералів.

♦ Соціалізація. Емпатія означає, співпереживання емоційного стану іншої людини. Проводите час з життєрадісними людьми, яких ви любите, це буде збільшувати вашу ефективність і оптимізм. Аналогічним чином, робота в благодійних організаціях, наприклад, забезпечує збільшення нашої фізичної та духовної енергії.

Сонячний вітамін. Вітамін D. Кісткова і м'язова структура дуже тісно пов'язана з мозкової нервовою системою, метаболізмом, щитовидною залозою, імунітетом. Це єдиний вітамін, який може бути зроблений в нашому організмі, крім літнього періоду і сонця. Щоб не викликати брак енергії та ослаблення імунної системи, влітку достатньо сонця, щоб залишатися здоровим, а якщо рівень вітаміну D у крові в зимовий період відсутній, його слід підтримувати на нормальному рівні, беручи зовнішнє зміцнення.

♦ Спорт. Регулярні вправи, змусять вас почувати себе енергійними, покращують кровообіг і стимулює нервову систему, стимулюючи гормон, який зупиняє депресію і покращує вироблення морфіноподібного речовини, він дає вам відчуття щастя. Щоб відчути ці переваги, це потрібно робити 3 рази на тиждень або більше.

♦ Дефіцит вітаміну С. Вітамін С відіграє важливу роль у багатьох хімічних реакцій в організмі, шкіри, суглобів і сполучної тканини, кістки, дозволяє виробляти молекули, які забезпечать міцність судин і еластичність, що запобігають знос і старіння. Оскільки у нас немає можливості виробляти та зберігати вітамін З, ми повинні постійно вживати його ззовні.

♦ Хвороби щитовидної залози. Гормон щитовидної залози, який є одним з основних гормонів нашого метаболізму, може викликати серйозну слабкість у випадку дефіциту йоду та селену. Саме корисне і смачне розв'язання проблеми від 2 до 3 порцій морепродуктів в тиждень.ЛІКУВАННЯ АКТИВ ЦЕНТР

Швидка стомлюваність – це сигнал до дії, це відчуття ви відчуваєте кожен день, і воно не має нічого спільного з нормальною здоровою втомою. У сучасному світі накопичено багато способів лікування хронічної втоми, але спочатку, перш ніж вдаватися до медикаментозним видів лікування, спробуйте:
1. Зверніть увагу, на якому матраці та подушці Ви спите, місце для сну має бути комфортним на всі 100 %. Анатомічні ортопедичні вироби (подушки, матраци), допоможуть не тільки в комфорті, але і будуть корисними для здоров'я.
2. Скорегувати свій режим дня. Час підйому і відходу до сну, час прийняття їжі та харчові продукти. Тривалість сну повинна становити в межах 7,5-8 годин.
3. Температура і повітря в приміщенні, в якому ви спите. Зверніть особливу увагу, комфортна температура для сну доведена вченими – 16-19 градусів (якщо спати в піжамі або під теплою ковдрою), 26-30 градусів (якщо спите без ковдри та піжами). Кімнату необхідно провітрювати перед сном обов'язково.
4. Ранок. Прохолодний душ всього кілька хвилин, зніме сонливість і додасть бадьорості на весь день.
5. Ранкова гімнастика, всього 5-10 хвилин, додасть сил, поліпшить кровопостачання. Особливу увагу при зарядці приділіть шийного відділу, хребці часто здавлюють судини, що погіршує постачання мозку киснем.
6. Заняття спортом. Для хорошого самопочуття необхідно займатися спортом 3-4 рази в тиждень.
7. Шкідливі звички – краще відмовитися або звести до мінімуму вплив на судини.
8. Не переїдати, вживати в раціон найбільш важливі вітаміни: групи B, С, цинк, магній, залізо, селен, вітамін А, вітамін Е. Слідкуйте за своєю вагою.
Це програма мінімум! Актив Центр надає лікування швидкої стомлюваності в Києві методом відновлення фізичної активності. Лікування рухом! Наш фахівець на прийомі дасть всі рекомендації та призначить більш сприятливий режим для зміцнення здоров'я і відновлення життєвих сил і енергії. Наші методики включаються всі необхідні можливості для підтримки та оздоровлення організму в цілому.

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму