Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Редактор:
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Оновлено: 07.09.2023

Досить поширений симптом - болить спина внизу ліворуч. Багато вважають, що проблема полягає тільки в хребті, але це не єдиний і основний фактор.

Причини болю в спині зліва різноманітні, основні виділяють

  • Роздратування нервових закінчень.
  • М'язове напруження, захворювання ОРА (опорно-рухового апарату, хребта). Хвороби опорно-рухового апарату з ураженням хребта (остеохондроз зі зміщенням міжхребцевого диска, викривлення хребта, специфічні ураження хребта пухлиною, туберкульозом).
  • Захворювання внутрішніх органів.
  • Хвороби серця – стенокардія, інфаркт міокарда.
  • Ураження легень і плеври – плевропневмонії.
  • Міозити.
  • Захворювання органів черевної порожнини.
  • Вагітність.

Внутрішні загальні причини болю в лівій нижній частині спини включають:

Камені в нирках. Лівий біль у попереку від каменя в нирках може відчуватися, коли камінь переміщується всередині лівої нирки або переміщується через сечоводи, тонкі трубки, що з'єднують нирки з сечовим міхуром. Інші симптоми включають біль з сечовипусканням, утруднення сечовипускання, попри постійну потребу в цьому, кров у сечі та нудоту та / або блювання.
Ниркова інфекція. Інфекція у лівій нирці може викликати тупу або інтенсивну біль в попереку зліва у чоловіків і жінок. Інфекції нирок зазвичай починаються в сечовому тракті та сечовому міхурі, а звідти можуть поширюватися на нирки, викликаючи запалення і біль у нирках. Додаткові симптоми можуть включати лихоманку, нудоту та / або блювання, а також хворобливий або уїдливе сечовипускання. Біль зазвичай відчувається поряд з хребтом вище стегна і зазвичай погіршується з рухом або тиском.
Гінекологічні розлади. Фіброми та ендометріоз, два загальних стану у жінок, можуть викликати біль у попереку. Біль від ендометріозу зазвичай спорадична, гостра і колоти, і викликана надмірною маткової тканиною, зростаючої поза матки. Інші симптоми включають біль у животі, втома і сильний біль під час менструації. Фіброїди - зазвичай доброякісні маси, зростаючі в матці - можуть викликати біль у попереку, а також аномальні менструації, часте сечовипускання і біль при статевому акті.
Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

Види болю

Біль в шиї та плечі з лівого боку – «найпопулярніший» вид болю, бо його причиною найчастіше стає притиснення телефонної трубки плечем, довге сидіння біля комп'ютера, різке рух шиєю. Причина – зниження еластичності м'язів і зв'язок, що виникає з віком або в силу недостатньої фізичної активності. Біль має хронічний характер, іноді посилюється, якщо травмоване місце переохолодити. Більш небезпечний симптом – гостра, нестерпний біль в шиї та плечі зліва, яка може позначати міжхребцеву грижу шийного відділу.

Біль під лопаткою зліва – може мати тупий, ниючий характер або гострий. Перші симптоми зазвичай відчувають люди, чия професія пов'язана з постійним статичним положенням сидячи та застосуванням однієї руки – швачки, водії, комп'ютерники. Одноманітна навантаження викликає перенапруженням м'язів і сухожиль. Гостра ж біль під лопаткою сигналізує про внутрішні процеси, які можуть бути пов'язані з нервової, кровоносної системою або проблемами в хребетному стовпі. Гострий біль і болить спина під лопаткою зліва, виникає подразнення нервових закінчень, які своєю чергою передають в область іннервації гострий, різкий імпульс.

Біль під ребрами спини зліва – найчастіше виникають із-за міжреберної невралгії, бронхо легеневих захворювань або травм внутрішніх органів. Проте може виникати із-за остеохондрозу. У цьому випадку біль має характерний прострілюючий симптом, який виникає при згинанні або повороті торсу. Біль може бути настільки сильною, що людина змушена кілька хвилин перебувати в застиглій позі.

Біль внизу спини зліва – більш часта причина полягає в проблемах попереково-крижового відділу хребетного стовпа. Причини болю в попереку: надмірна вага, порушення обміну речовин, малорухливий спосіб життя, ослаблений імунітет часто призводять до деформації (витончення, дистрофія) хребцевих дисків. Ще одна причина лівосторонніх болю в спині – сколіоз і остеохондроз поперекового відділу. Ці захворювання супроводжуються різким болем, яка знімається тільки сильними анальгетиками. Болить низ спини зліва і біль у спині часто опускається нижче і проявляється, як біль в попереку зліва або справа. Більш м'яку, оперізуючий м'язовий біль може викликати лівобічний поперековий міозит. Він виникає внаслідок охолодження або перенапруження м'язових тканин. Захворювання характерно тим, що біль виникає при зміні положення або глибокому диханні та кашлі.

Болить зліва від хребта – тривожний симптом, що вимагає уваги. Багато хто помилково вважають, що такі болі викликають тільки захворювання, пов'язані зі спиною. Не надають значення, перечікують їх або, що ще гірше, займаються самолікуванням. Ліворуч знаходяться багато життєво важливі органи, а тому больовий синдром можуть викликати захворювання внутрішніх органів. Зволікання в лікуванні, несвоєчасна діагностика дуже небезпечні для здоров'я.

ЛІКУВАННЯ

Лікування болю в спині зліва у чоловіків і жінок (чим лікувати біль у спині праворуч) в домашніх умовах може зводитися тільки до первинних знеболюючим заходів. Через те, що зліва зі спини біль може бути симптомом захворювань і знеболюючі засоби тільки замаскують інші симптоми, що може спричинити розвиток найбільш небезпечних захворювань з ризиком для життя. В питанні як лікувати біль у спині зліва варто довіряти тільки професійним фахівцям. Рекомендується перед відвідуванням консультації болезаспокійливі засоби краще не приймати, клініка не зможе встановити точний діагноз, якщо біль буде приглушаться дією медичних препаратів. У випадку вкрай необхідних додаткових досліджень лікар направить і визначить області для дослідження (УЗД, МРТ). Це необхідно для точного встановлення локації болю, причин болю і встановлення точного діагнозу. За результатами діагностики, збору повного анамнезу і розгляду всіх можливих факторів визначає лікар - чим лікувати болю в спині зліва, якими методами і як надалі клієнт зможе підтримувати своє здоров'я. Всі програми Актив Центру спрямовані на те, щоб допомогти організму відновити функції опорно-рухового апарату і позбутися від болю, хронічних захворювань без ліків, а з допомогою фізичного навантаження, масажів і занять на спеціальному обладнанні. якщо симптом пов'язаний з іншими захворюваннями, якими Актив Центр не займається, фахівець дасть рекомендації та направить до профільного лікаря.

Програма реабілітації при даній проблемі в обов'язковому порядку коригується та адаптується індивідуально під кожного клієнта. По завершенню курсу реабілітації, наші клієнти отримують не тільки здоров'я в спині. Під час лікувально-профілактичного курсу поліпшується кровопостачання внутрішніх органів, що своєю чергою позитивно позначається на роботі всіх систем організму.

ПОСЛУГИ АКТИВ ЦЕНТР

  • Основа і запорука ефективного лікування - це якісна, кваліфікована консультація. Досвідчені фахівці Актив Центру дадуть повну консультацію по кращому розв'язання проблеми. Збір анамнезу є основним методом дослідження. Відомості про симптоми, перенесених захворюваннях (операціях, травмах), умови життя, хронічних патологій, спадковості дозволить поставити або підтвердити діагноз, знайти причини розвитку захворювання. Додаткова діагностика (МРТ, КТ, УЗД) призначається лікарем тільки у разі необхідності. Партнерами Актив Центр є тільки найкращі та надійні діагностичні центри з найкращим обладнанням.

  • Діагностика стану стоп і ніг в наших центрах включена в консультацію. Ми вважаємо, що проблеми опорно-рухового апарату пов'язані, і лікування повинно бути комплексне. Міцна і вірна опора - це вже 50% успіху лікування проблем спини. В Актив Центрі є можливість виготовити та придбати всі необхідні ортопедичні вироби для ніг і стоп.

  • Головний етап складання індивідуального плану лікування. Головний реабілітолог керуючись усіма даними зібраного анамнезу, розробляє індивідуальну програму занять. Програми оздоровлення Актив Центру коригуються для кожного клієнта окремо, враховуючи інтенсивність навантаження, стан здоров'я, фізичні можливості. Програма змінюється і редагується по ходу лікування.

  • Наші методики лікування вибрані не випадково. Ми зібрали найкраще і необхідний вплив методик на розв'язання проблем не тільки опорно-рухового апарату, але та оздоровлення людського організму в цілому. Запустити природні процеси самовідновлення організму головне завдання реабілітологів.

  • Кінезітерапія - ретельна проробка поверхневих і глибоких м'язових волокон в щадному режимі, запускає природні процеси відновлення організму. Сприяє: зниження ваги, відновлення м'язових функцій, зміцненню м'язового корсета, поліпшенню постави, поліпшення стану вен, нормалізації артеріального тиску, збільшенням рухової здатності, поліпшення функцій дихання.

  • Лікувальна гімнастика з використання спеціального інвентарю. Стимулює, відновлює, зміцнює сили та функції організму.

  • Євмінова - дозоване, правильне витягування хребта, запускає природні процеси самовідновлення, зміцнення м'язового корсету і глибоких м'язів хребта. Методика Євмінова має широкий спектр застосування і приносить наступні результати: позбавлення від болів в спині, нормалізація роботи внутрішніх органів, гарна фігура, зняття втоми та напруги, гарна постава, нормалізація роботи нервової системи.

  • TRX реабілітація - заснована на роботі глибоких м'язів з використанням дозованого навантаження власною вагою. Тонус, сила, витривалість, гнучкість, рівновагу, нормалізується і зміцнюється робота всього опорно-рухового апарату - це мала частина переваг використання цього методу реабілітації.

  • Масаж - це не тільки найкращий метод впливу, але й приємна процедура. Масаж може бути націлений на оздоровлення, лікування, профілактику, відновлення. Користь, ефективність масажів доведена і неоціненна.

  • Кинезиотейпирование - це новітня методика реабілітаційного відновлення, яка призначена для полегшення загоєння організму природним шляхом, шляхом забезпечення підтримки та стабільності м'язів і суглобів, без обмеження природних рухів.

 

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму