Оновлено: 07.09.2023
Причин проявляється тягнучий біль в попереку і правій нозі може бути дуже багато. У більшості випадків ниючий біль в попереку віддає в праву ногу це прояв проблем з хребтом: остеохондроз, міжхребцева грижа, зміщення диска, хребця, запальний процес, сколіоз.

Біль в попереку віддає в праву ногу є скінчено симптомом з різних причин. Але коли біль мати тимчасовий характер, це може бути явище, пов'язане з конкретними умовами, наприклад незручним і довгим сидінням в одній позі. Якщо біль є безперервною протягом 2-3 діб, сильно болить поперек і віднімається права нога (німіє) доцільно відвідати лікаря невропатолога (невролога-вертебролога) для оцінки наявності або відсутності патологічного стану.

СИМПТОМИ​​​​​​​

Біль може бути локалізована в м'язах:

  • біцепс стегна м'язи;
  • чотириголового м'яза;
  • бічний м'язі стегна;
  • м'язах ніг.

Так і може поширюватися на: сідницю, стегно, стопу, живіт, статеві органи, пах, крижі та всю спину. Потім біль може проявлятися в залежності від займаного положення: сидяче положення, положення лежачи, стояче положення або тільки під час ходьби.

Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

ПРИЧИНИ

Причини, якщо болить поперек і права нога різні. Серед патологічних причин:

  • ішіас;
  • артроз;
  • люмбаго;
  • синдром подразненої товстої кишки;
  • апендицит;
  • грижа міжхребцевих дисків;
  • венозний тромбоз;
  • серцевий напад;
  • пухлина;
  • діабет.
Існують також не патологічні причини, такі як:
  • Вагітність;
  • м'язові напруги;
  • менструальний цикл;
  • травма;
  • надмірна вага.
Як біль у нозі може проявитися відповідно до займаних становищем:
- у положення сидячи, болить поперек тягне праву ногу: зазвичай це запалення сідничного нерва;
- лежаче положення: біль виникає тільки вночі та може бути розтягуванням м'язів;
- стояче положення: біль виникає тільки при вставанні та зазвичай це захворювання пов'язані зі шлунком;
- при ходьбі: хворобливі симптоми з'являються тільки при русі, і в цілому це проблема на м'язовому рівні.
Часто біль може також впливати на інші органи, такі як:
- сідниці: біль відбивається на сідниці, можливе защемлення сідничного нерва та інші запальні захворювання;
- стегна: біль у стегні, пацієнт страждає артритом;
- спина і поперековий відділ хребта: запальні захворювання, грижа диска;
- нога: коли біль досягає стопи, вона перебуває в наявності ішіасу або компресії спинномозкових нервів;
- живіт: біль може бути при наявності апендициту.
Якщо болить поперек і німіє ліва нога це симптом вже серйозного захворювання порушення кровообігу, остеохондрозу, запалення сідничного нерва, міжхребцевої грижі, інфекційного процесу кісткового апарату.
Будьте обережні та уважні до себе, помилково думати, що такий стан може бути пов'язано з тривалим перебуванням в сидячому положенні!
Біль в попереку і в правій нозі самі по собі так само є симптомами, які можуть відрізнятися за інтенсивністю, можуть перебувати в певних точках і можуть впливати або не впливати на інші периферичні органи. В цілому, крім болю, можуть виникати деякі пов'язані симптоми: відтінки, роздратування, труднощі ходьби, безсоння, запалення, біль у спині, нудота, лихоманка, симптоми, пов'язані з різними основними захворюваннями.

ЛІКУВАННЯ

Просимо Вас врахувати симптоми болю в попереку віддає в праву ногу і сідницю може бути симптомом серйозного захворювання і краще рішення буде звернутися до лікаря, отримавши своєчасне лікування можна уникнути наслідки погіршення стану і розвитку хронічних больових синдромів.

Перш ніж починати лікування болю в попереку і правій нозі, важливо зрозуміти, чи є причина патологічної або не патологічною. Коли причина не патологічна, може знадобитися: прийом болезаспокійливих засобів, відпочинок (стан спокою), уникати раптових і різких рухів, застосування охолоджувальних компресів (льоду). Коли причина патологічна, необхідно лікування в залежності від захворювання і причини виникнення: фізіотерапія, масажна терапія, протизапальні та болезаспокійливі засоби, операція, антикоагулянти, променева терапія. Як додаткові засоби полегшення стану рекомендується використовувати взуття, ортопедичні устілки.

ЛІКУВАННЯ В АКТИВ ЦЕНТР

Актив Центр пропонує лікування хвороб і порушень опорно-рухового апарату у Києві у дорослих, дітей та підлітків. Оздоровлення, профілактика виникнення захворювань та симптомів прояви (наприклад, біль у ділянці шиї зліва) і захворювань
Наші переваги:
  • Ми застосовуємо найбільш ефективні методики лікування опорно-рухового апарату консервативними методами.
  • Застосування комплексно кілька методик, дозволяє зняти больовий синдром, зупинити розвиток захворювання, поліпшити самопочуття, скорегувати поставу (виправлення сутулості) і позбавити пацієнта від хвороби без медикаментів, операцій.
  • Команда досвідчених фахівців Актив Центру забезпечить безпечний варіант лікування і полегшення стану.
  • Від діагнозу до лікування Ваше здоров'я для нас пріоритет.
  • Наші клієнти відчувають покращення вже після першого тижня занять з реабілітологом.
  • Ми зможемо допомогти Вам звернути увагу на можливі порушення самопочуття і підказати, з якими захворюваннями вони можуть бути пов'язані, а так же зорієнтуватися по діагнозу і можливих варіантів відновлення та оздоровлення функцій хребта і стопи.
  • Ми добиваємося, і головне закріплюємо результат лікування!
 

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт
Джулай Денис Валерійович
Реабілітолог-масажист

Відгуки

Рейтинг: 5 відгуків 5 на основі 2 відгуків

27.06.2021

Здравствуйте у моей мамы болит поясница и правая нога она 2 недели на таком состояние находится первую неделю мы показали врачом то есть они посмотрели кровообращение у неё с сосудами не было проблем потом ходили к неврологу он написал нам назначение и сказал после 10 дней опят приходите и мы закончили лечение который он назначил он просто назначил успокоительные мази и укол против воспалительные ...и эти всё не помогли и наоборот сначала только болела правое ноги а сейчас болить и поясница и нога что вы рекомендуете пожалуйст ответьте мне ????


Вертебролог

2022-06-22

Добрый день, для правильной постановки диагноза, необходимо сделать МРТ пояснично-крестцового отдела и показать специалисту. Такая боль отдающая в одну из конечностей, моет быть признаком защемления нерва, Ишиаса, воспалительных процессов, протрузий, грыж... После постановки точного диагноза, назначается дальнейшее лечение.