Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Редактор:
Лікар ортопед
Оновлено: 11.08.2021

 

Сильний біль в шиї зліва це сигнал до порушень в шийному відділі хребта. Найбільш частими причинами є остеохондроз, пошкодження м'язів, зв'язок, грижі диска, протрузії.
Шийні хребці, складають останню ділянку хребетного стовпа. М'язи дають рухливість шийної частини хребта. В області шиї знаходиться перша частина дихальної системи (гортань і частина трахеї), травний (частину горлянки та стравоходу), різні залози (щитовидна залоза, тимус, слинні залози), фундаментальні кровоносні судини та нервові ознаки (загальна сонна артерія, яремна вена, блукаючий нерв). Болі в області шиї ліворуч або праворуч є симптомом, який має безліч причин. Біль у шийному відділі хребта може бути викликана проблемами як м'язів, хребта, зв'язок міжхребцевих дисків або суглобів, які беруть участь у русі, підтримки голови та шиї.

ПРИЧИНИ

Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

Причини болю в шиї зліва​​​​​​​

Цей симптом у більшості випадків має характер патологічних процесів в хребті механічного походження або запальні процеси, пухлини. Найбільш часті причини – грижа міжхребцевого диска і шийний артроз. Іноді різкий біль у шиї зліва асоціюється з травматичними ушкодженнями хребта, м'язовими контрактурами або спазмами, неправильним положенням тіла під час сну або роботи, надмірними навантаженнями. Пульсуючий біль у шиї зліва так само як і болі в шиї та болю біля основи черепа ззаду, голові зліва, так само може бути результатом багатьох інших захворювань і розладів, таких як: оперізувальний герпес, ревматоїдний артрит, менінгіт, судинні розлади, остеохондроз, стан тривоги, стрес, цервікальний артроз, бруксизм, косоокість, пухлина слинних залоз, мігрень та інші
Біль у шиї може відчуватися вранці або ввечері, виникати раптово біль у шиї зліва при повороті, зникати та з'являтися знову протягом дня, в результаті простих рухів або зусиль. Біль може супроводжуватися вторинними симптомами, такими як жорсткість у шиї та спині, біль під шиєю зліва в грудному готелі хребта, м'язовою слабкістю, онімінням, поколюванням.
Так само причиною виникнення можуть бути порушення роботи імунної системи внаслідок запального процесу, а саме хвороби сполучної тканини, такі як: склеродермія, ревматоїдний артрит, спондилоартроз, дерматоміозит, червоний вовчак та інші.
 
Зверніть увагу, що список не є вичерпним і в разі появи болю слід звернутися до лікаря, особливо якщо болі зберігаються. Біль у шиї може бути викликана різними захворюваннями, навіть дуже відрізняються один від одного.
 

Які засоби застосовуються для лікування болю в шиї зліва (справа)?

Немає жодних ефективних засобів проти болю в шиї. Насправді основні медичні причини дуже різні, серед них безліч захворювань і факторів, що впливають на виникнення даної болю і, отже, існують різні способи усунення цього захворювання. Обмеження на рух (особливо у разі артриту, артрозу, грижі, м'язові контрактури та травми) цієї частини тіла та відпочинку, в поєднанні з конкретною медичною терапією і консервативними методами впливу, ортопедичними виробами, може допомогти заспокоїти біль.

ЛІКУВАННЯ В АКТИВ ЦЕНТР

Актив Центр пропонує лікування хвороб і порушень опорно-рухового апарату у Києві у дорослих, дітей та підлітків.
Наші переваги:
  • Ми застосовуємо найбільш ефективні методики лікування опорно-рухового апарату консервативними методами.
  • Застосування комплексно кілька методик, дозволяє зняти больовий синдром, зупинити розвиток захворювання, поліпшити самопочуття, скорегувати поставу (виправлення сутулості), біль у попереку віддає в праву ногу та інші симптоми захворювання і позбавити пацієнта від хвороби без медикаментів, операцій.
  • Команда досвідчених фахівців Актив Центру забезпечить безпечний варіант лікування і полегшення стану.
  • Від діагнозу до лікування Ваше здоров'я для нас пріоритет.
  • Наші клієнти відчувають покращення вже після першого тижня занять з реабілітологом.
  • Ми зможемо допомогти Вам звернути увагу на можливі порушення самопочуття і підказати, з якими захворюваннями вони можуть бути пов'язані, а так же зорієнтуватися по діагнозу і можливих варіантів відновлення та оздоровлення функцій хребта і стопи.
  • Ми добиваємося, і головне закріплюємо результат лікування!

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

Рейтинг: 4 відгуків 5 на основі 1 відгука

07.09.2018

Пришла с болью в шее в клинику спины Актив Центр. Массаж, занятия и все в порядке. хожу дальше на занятия для поддержания физической формы. Все супер!