Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Редактор:
Лікар ортопед
Оновлено: 11.08.2021

 

Сильний біль в шиї зліва це сигнал до порушень в шийному відділі хребта. Найбільш частими причинами є остеохондроз, пошкодження м'язів, зв'язок, грижі диска, протрузії.
Шийні хребці, складають останню ділянку хребетного стовпа. М'язи дають рухливість шийної частини хребта. В області шиї знаходиться перша частина дихальної системи (гортань і частина трахеї), травний (частину горлянки та стравоходу), різні залози (щитовидна залоза, тимус, слинні залози), фундаментальні кровоносні судини та нервові ознаки (загальна сонна артерія, яремна вена, блукаючий нерв). Болі в області шиї ліворуч або праворуч є симптомом, який має безліч причин. Біль у шийному відділі хребта може бути викликана проблемами як м'язів, хребта, зв'язок міжхребцевих дисків або суглобів, які беруть участь у русі, підтримки голови та шиї.

ПРИЧИНИ

Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

Причини болю в шиї зліва​​​​​​​

Цей симптом у більшості випадків має характер патологічних процесів в хребті механічного походження або запальні процеси, пухлини. Найбільш часті причини – грижа міжхребцевого диска і шийний артроз. Іноді різкий біль у шиї зліва асоціюється з травматичними ушкодженнями хребта, м'язовими контрактурами або спазмами, неправильним положенням тіла під час сну або роботи, надмірними навантаженнями. Пульсуючий біль у шиї зліва так само як і болі в шиї та болю біля основи черепа ззаду, голові зліва, так само може бути результатом багатьох інших захворювань і розладів, таких як: оперізувальний герпес, ревматоїдний артрит, менінгіт, судинні розлади, остеохондроз, стан тривоги, стрес, цервікальний артроз, бруксизм, косоокість, пухлина слинних залоз, мігрень та інші
Біль у шиї може відчуватися вранці або ввечері, виникати раптово біль у шиї зліва при повороті, зникати та з'являтися знову протягом дня, в результаті простих рухів або зусиль. Біль може супроводжуватися вторинними симптомами, такими як жорсткість у шиї та спині, біль під шиєю зліва в грудному готелі хребта, м'язовою слабкістю, онімінням, поколюванням.
Так само причиною виникнення можуть бути порушення роботи імунної системи внаслідок запального процесу, а саме хвороби сполучної тканини, такі як: склеродермія, ревматоїдний артрит, спондилоартроз, дерматоміозит, червоний вовчак та інші.
 
Зверніть увагу, що список не є вичерпним і в разі появи болю слід звернутися до лікаря, особливо якщо болі зберігаються. Біль у шиї може бути викликана різними захворюваннями, навіть дуже відрізняються один від одного.
 

Які засоби застосовуються для лікування болю в шиї зліва (справа)?

Немає жодних ефективних засобів проти болю в шиї. Насправді основні медичні причини дуже різні, серед них безліч захворювань і факторів, що впливають на виникнення даної болю і, отже, існують різні способи усунення цього захворювання. Обмеження на рух (особливо у разі артриту, артрозу, грижі, м'язові контрактури та травми) цієї частини тіла та відпочинку, в поєднанні з конкретною медичною терапією і консервативними методами впливу, ортопедичними виробами, може допомогти заспокоїти біль.

ЛІКУВАННЯ В АКТИВ ЦЕНТР

Актив Центр пропонує лікування хвороб і порушень опорно-рухового апарату у Києві у дорослих, дітей та підлітків.
Наші переваги:
  • Ми застосовуємо найбільш ефективні методики лікування опорно-рухового апарату консервативними методами.
  • Застосування комплексно кілька методик, дозволяє зняти больовий синдром, зупинити розвиток захворювання, поліпшити самопочуття, скорегувати поставу (виправлення сутулості), біль у попереку віддає в праву ногу та інші симптоми захворювання і позбавити пацієнта від хвороби без медикаментів, операцій.
  • Команда досвідчених фахівців Актив Центру забезпечить безпечний варіант лікування і полегшення стану.
  • Від діагнозу до лікування Ваше здоров'я для нас пріоритет.
  • Наші клієнти відчувають покращення вже після першого тижня занять з реабілітологом.
  • Ми зможемо допомогти Вам звернути увагу на можливі порушення самопочуття і підказати, з якими захворюваннями вони можуть бути пов'язані, а так же зорієнтуватися по діагнозу і можливих варіантів відновлення та оздоровлення функцій хребта і стопи.
  • Ми добиваємося, і головне закріплюємо результат лікування!

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт
Джулай Денис Валерійович
Реабілітолог-масажист

Відгуки

Рейтинг: 4 відгуків 5 на основі 1 відгука

07.09.2018

Пришла с болью в шее в клинику спины Актив Центр. Массаж, занятия и все в порядке. хожу дальше на занятия для поддержания физической формы. Все супер!