Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Редактор:
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Оновлено: 11.08.2021

ЩО ЦЕ ТАКЕ?

Дефіцит фізичної активності зовсім недавно був визнаний саме захворюванням. Недолік фізичної активності у школярів і людей, які працюють цілий день у сидячому положенні за комп'ютером на цей час вже став глобальною проблемою у всьому світі. Понад 80 відсотків підлітків і кожен четвертий дорослий чоловік у світі страждають саме цим захворюванням.

Внесемо трохи ясності, а вірніше фактів, можливо, Ви цього не знали:

  • Близько 25% смертей від хронічних захворювань викликані сидячим способом життя і відсутністю фізичної активності.
  • Знижена фізична активність робить негативний вплив на весь організм, від кісток до волосся, від серця до легень.
  • Фізична активність є незалежним фактором для здоров'я людини: це означає, що тільки фізична активність може знизити ризик смертності від будь-якого захворювання. Так, наприклад, курець, який практикує фізичну активність, набагато рідше помирає, ніж курець, який нічого не робить.
  • Фізична активність вважається ліками, недолік фізичної активності вважається хворобою, так званої «гіпокінетичним хворобою».
  • Знижена фізична активність в дитячому віці має серйозні наслідки навіть у дорослому житті та в літньому віці.
  • Знижена фізична активність часто пов'язана з неправильними звичками харчування.
  • У багатьох країнах світу, є державні програми, що стимулюють людей, щоб вони більше рухалися. Таким чином, намагаючись досягти результату зниження захворюваності людей такими хворобами як: інсульт, діабет, рак, депресія.
Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

ОЗНАКИ

Які ознаки дефіциту фізичної активності і як визначити свою активність. Ми не будемо розписувати всі ознаки, на них не вистачить сторінок.

Ви можете навіть самі визначити свій стан.

  • Скільки часу ви приділяєте на фізичні навантаження, якщо менш як 30 хвилин в день хоча б 3 рази на тиждень;
  • Присутність болю;
  • Кількість калорій яке витрачатися на день (менш як 2000).

Якщо є ці пункти стану, вже треба бити на сполох. Звичайно по цім трьом ознакам буде нараховуватися мільйони людей, абсолютно різних віків. Хтось може подумати, що діти страждають цим меншою мірою, але ви глибоко помиляєтеся. Діти проводять дуже багато часу в сидячому положенні, роблячи уроки, займаючись в школі, граючи в комп'ютерні ігри, сидячи в інтернеті за телефоном або комп'ютером. Що стосується людей старшого віку, приблизно 63% людей старше 65 років не роблять ніяких фізичних вправ.

Фізична активність та фітнес, тренажерний зал, є вони синонімами?

Фітнес та відвідування тренажерного залу може розглядатися людиною, тільки при відсутності захворювань і больових відчуттів, для підтримки гарної фізичної форми та енергії.

Чим небезпечний дефіцит активності?

Ви можете не знати про захворювання або страждати від інших проблем, хронічного болю у спині, жорсткість, слабкість, відсутність м'язового тонусу, грижі міжхребцевих дисків, протрузії, гіпертонусу м'язів, сколіоз, кіфоз і інших захворювань. При яких не можна безконтрольно займатися.

ЛІКУВАННЯ В АКТИВ ЦЕНТР

Можливо, ви хотіли змінити це, але ви не знали, як це зробити.

Актив Центр пропонує лікування дефіциту фізичної активності та лікування викривлення хребта. Комплексний підхід фахівців, методів впливу, рекомендації лікарів дозволять добитися результату. Всі заняття та інші послуги проводяться лише фахівцями з фізичним реабілітаційним освітою. Заняття проходять під керівництвом і наглядом тренера-реабілітолога. Для кожного клієнта розробляються лише індивідуальні програми занять, які змінюються виходячи з вашого самопочуття і свідчень.

  • Ми застосовуємо найбільш ефективні методики лікування опорно-рухового апарату консервативними методами. Ми пропонуємо лікування болю в коліні, хребті, стопах, ногах, руках і інших захворювань ОРА.
  • Застосування комплексно кілька методик, дозволяє зняти больовий синдром, зупинити розвиток захворювання, поліпшити самопочуття, скорегувати поставу (виправлення сутулості) і позбавити пацієнта від хвороби без медикаментів, операцій.
  • Команда досвідчених фахівців Актив Центру забезпечить безпечний варіант лікування і полегшення стану.
  • Від діагнозу до лікування Ваше здоров'я для нас пріоритет.
  • Наші клієнти відчувають покращення вже після першого тижня занять з реабілітологом.
  • Ми зможемо допомогти Вам звернути увагу на можливі порушення самопочуття і підказати, з якими захворюваннями вони можуть бути пов'язані, а так же зорієнтуватися по діагнозу і можливих варіантів відновлення та оздоровлення функцій хребта і стопи.
  • Ми добиваємося і головне закріплюємо результат лікування!

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму