Автор:
Лікар ортопед
Оновлено: 11.08.2021

 

ЩО ЦЕ?

​​​​​​​Клишоногість стопи – це деформація стопи, дана проблема є однією з найбільш частих вроджених патологій, але вона може бути ще і набутим захворюванням. Придбане захворювання – це вплив зовнішніх факторів і супутніх захворювань. Стопа відхиляється всередину від поздовжньої осі гомілки, в 50% випадків косолапие спостерігається на обох ногах. За статистичними даними захворюванню менш схильні дівчатка і хлопчики більш, приблизно 3 до 1.

Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

ПРИЧИНИ І ЛІКУВАННЯ КОСОЛАПИЯ У ДІТЕЙ

спеціалістиПричини є багатофакторними, що означає, що це можуть бути фактори, починаючи з навколишнього середовища, які впливають на вагітність і до генетичних схильностей. Генетична схильність частіше зустрічається в країнах, де найбільш низькорівневі соціально-медичні умови. До факторів навколишнього середовища, можна віднести: дефіцит харчування, зловживання курінням і алкоголем. Вроджена деформація проявляється протягом 14-16 тижнів внутрішньоутробного розвитку плода, відбувається затримка розвитку окремих груп м'язів, в той час як гомілки та малогомілкова кістка продовжує зростати, порушується порядок між зв'язками, є результатом саме медіальне відхилення стопи.Клишоногість у дітей при народженні може мати різну ступінь і звичайно залежить від деформацій, що сталися в утробі матері. Іноді деформація при народженні зовсім не видно, але її прояв починається в той момент, коли дитина починає ходити та візуально стає дуже помітно. Тому лікування необхідно починати негайно у віці до 4 місяців, звертаючись до кваліфікованих фахівців, тільки в цьому випадку клишоногість, можливо, буде усунути консервативними методами. Широко лікування клишоногості використовується метод Понсети, понад 15 років успішного застосування, заснованого на реальних дослідженнях. Коригувальні хірургічні втручання призводять до виправлення косолапия, але тягнуть за собою низку порушень і обмежень, таких як порушення рухливості, пластичності руху, обмеження фізичної активності для спортивних захоплень. Його методика лікування має кілька методів без операційної корекції: гіпсування, ахиллотопия, носіння фіксаторів – брейсов.

ПРИЧИНИ І ЛІКУВАННЯ КЛИШОНОГОСТІ У ДОРОСЛИХ

Клишоногість у дорослих може бути причиною вроджених змін або набутим. Причинами можуть бути супутні захворювання Артрит, Артроз, Остеохондроз, травми, переломи, операції, надмірна вага. Вилікувати в дорослому віці косолапие консервативними методами практично не можливо. У такому разі консервативне лікування може дати можливість зупинити розвиток патології, зменшити хворобливі відчуття, візуально скоректувати ходу, правильно розподілити навантаження при ходьбі, зменшити навантаження на суглоби. Але необхідно лікувати, тому, що існує небезпека розвитку більш серйозних порушень: венозного кровотоку, поразка артроз великих суглобів, тромбофлебіт, тромбоз глибоких вен. У лікуванні ефективно використовуються фізичні вправи, лікувальний масаж при клишоногості, техніки мануального впливу, застосування ортопедичного взуття та індивідуальних ортопедичних устілок. У складних випадках при сильних деформаціях застосовується хірургічний метод корекції.

ЛІКУВАННЯ В АКТИВ ЦЕНТР

Ми застосовуємо комплексне індивідуальне лікування з застосуванням фізичних вправ за спеціально розробленою реабілітологами програмі, лікувальний масаж, ортопедичні засоби реабілітації, індивідуальні ортопедичні устілки, виготовлені згідно з висновком лікаря і проведеної діагностики – плантографии на плантографі Otto Bock (Німеччина) або комп'ютерної діагностики Pedag (тільки в Актив Центр на Оболоні), а так само фахівці Актив Центру дадуть рекомендації по використанню, підбору і носіння необхідної ортопедичного взуття.

Записуйтеся на консультацію прямо зараз!

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

Рейтинг: 5 відгуків 5 на основі 1 відгука

25.10.2019

Заказали Стельки для Антоши, ходим на массажи. Полезные статьи на сайте.