Автор:
Лікар невролог.
Редактор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 26.12.2023

​​​​​​​ЩО ЦЕ ТАКЕ?

Відчуття розлади чутливості з подальшим поколюванням і онімінням кінцівок виникає у людей незалежно від віку. Якщо у вас з'явилися дані симптоми, варто звернути свою увагу на здоров'я, головне не впадати в паніку і просто розібратися і виявити причини. Часто з'являється після сну і викликає занепокоєння у людини. Оніміння кінцівок може свідчити про неправильне положенні під час сну, незручне ліжко, наявності у людини важкого захворювання або розвивається хронічної хвороби. Визначити основні причини оніміння пальців вночі або вранці зможе тільки лікар після вивчення історії хвороби та медичного обстеження.​​​​​​​

Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

ПРИЧИНИ

Причини оніміння пальців рук:

- Короткочасна втрата чутливості в пальцях рук і ніг з поколюванням може спостерігатися у людей зі статичним способом життя, перебування в неправильному положенні тіла. Використання пози «нога за ногу» може стати причина оніміння пальців ніг, а з часом і проблем з судинами. Неправильне положення голови під час сидіння за комп'ютером, під час читання, а також схрещування викликає оніміння пальців рук з розвитком застійних явищ в суглобах.

- Сон з положенням рук за головою і перехрещеними ногами викликає оніміння не тільки пальців рук і ніг, але та оніміння всій поверхні шкіри. Втрата чутливості пальця на нозі свідчить про наявність защемлення нерва, остеохондрозі, порушеному обміні речовин, розвитку атеросклерозу або міжхребцевої грижі.

- Довгострокове оніміння з втратою чутливості пальців рук і ніг зустрічається найчастіше у людей старшого віку і має під собою проблеми з порушенням обміну речовин, серцево-судинних, неврологічних характером. Нестачі вітаміну А, С.

Причини та "як лікувати оніміння пальців правої руки", "як лікувати оніміння пальців лівої руки"

Одним словом - фактори, що викликають оніміння правої або лівої руки розвиваються всередині організму. Кожен палець руки відповідає за певний орган, в пальцях дуже багато нервових закінчень.

  • Великий палець руки або вказівний палець - починаються захворювання міжхребцевих дисків шийного відділу, защемлення нервових корінців, значне перевантаження нервово-м'язового апарату.
  • Середній і безіменні пальці - хвороби серцево-судинної системи, захворювання ліктьового суглоба, обмеження плечового нервового сплетіння. Але ще є і зовнішні фактори які так само впливають, такі як, часте зловживання алкоголем, куріння. Локалізація оніміння, поколювання починає поширюватися далі та охоплює долоні та передпліччя. Надалі з'являється біль у плечі або передпліччя.
  • Мізинець - захворювання серцево-судинної системи. Оніміння переходить в біль і може поширюватися по внутрішній стороні передпліччя.

ЛІКУВАННЯ

Варто розуміти найголовніше це встановити причину. Оніміння рук і ніг - це не хвороба, але якщо повністю ігнорувати ознаки запальних процесів, то дані симптоми призведуть до виникнення більш складних захворювань. І самолікування в даній ситуації теж не підходить. Не запускайте, звертайтеся в Актив Центр.

Лікування оніміння пальців рук

Як лікувати оніміння пальців рук і як лікувати оніміння пальців ніг, а так само лікування оніміння рук, існує безліч. Найчастіше пропонується відвідування басейну, масажного кабінету, сауни для стимуляції кровообігу. У разі порушення обміну речовин можна заповнити нестачу вітамінів групи B, Е, А чи продуктів з високим вмістом цих вітамінів (броколі, морську капусту, сир, горіхи та т. д.). Більш точний діагноз та методи лікування зможе дати тільки відвідування медичного центру спеціалізується на даній проблемі. Клініка надасть стандартні методи лікування з використанням медикаментів і ін'єкцій, купіруючи на час больовий синдром без ретельного розгляду причини оніміння.

ЛІКУВАННЯ В АКТИВ ЦЕНТР

АКТИВ ЦЕНТР пропонує повний спектр реабілітації, оскільки спеціалізується на реабілітації хребта і стоп з комплексним підходом до всього організму. Комп'ютерна діагностика стоп дозволить більше дізнатися про своє тіло і відновити баланс і опору. Головна мета наших фахівців вилікувати хронічні захворювання хребта без хірургічного і медикаментозного втручання.

Чим лікувати оніміння пальців рук і ніг вирішується спільно з лікарем неврологом-вертебрологом і реабілітологом, враховуючи особливості тіла людини. Курс і інтенсивність програм плануються в залежності від віку, свідчень, симптомів, фізичного стану, при необхідності пропонується виготовлення індивідуальних ортопедичних устілок. Лікування оніміння пальців у чоловіків і жінок, лікування болі в ліктьовому суглобі, обумовлено різними факторами, відповідно вибір і розробка програми буде індивідуальною для кожного клієнта. Всі особисті дані та результати обстеження зберігаються в базі АКТИВ ЦЕНТРУ і при вторинної діагностики дозволять відстежити динаміку хороших змін до здоров'я за період лікування і відновлення.

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму