Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 10.08.2017

На заняття можемо приймати 1-2 стадію або як профілактика захворювання, спец програма вправи вниз головою євмінова і мтб (багато протипоказань!). Якщо Ви звертаєтеся після операції, необхідно мати письмовий дозвіл лікаря на заняття. Наш лікар такий дозвіл не дає. В середньому віці та старше у людей незалежно від статі виникають проблеми з виснаженням м'язового каркаса та опущення органів малого тазу. Ця проблема частіше зустрічається у жінок і обумовлена репродуктивною функцією, а також будовою статевих органів. У віці до 30 років зустрічається таке відхилення у кожної десятої жінки, прогресуючи з кожним роком життя, і до 50 років є у кожної другої. В'ялість м'язів тазового дна провокує зміщення внутрішніх органів (прямої кишки, сечового міхура, піхви, матки.

СИМПТОМИ

Симптоми при опущенні органів малого тазу. Опущення тазових органів (пролапс) розвивається неспішно, характеризується зміщенням органів до статевої щілини. Жінка може відчувати щемлячий больові симптоми з ознаками тяжкості та відчуттям стороннього тіла в піхві або нижній частині очеревини. Порушується сечовипускання супроводжується нетриманням, дефекації (запори та нетримання газів кишечника), розлад сексуальної функції.

ПРИЧИНИ

Причини та ознаки опущення органів малого тазу:

  • Зменшення тонусу м'язів, що формують тазове дно.
  • Родові травми.
  • Спайки.
  • Генетична схильність.
  • Дезорганізація гормонального фону з дефіцитом естрогену.
  • Огрядність.
  • Порушення дефекації.
  • Підвищений кров'яний тиск.
  • Навантаження.
Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

СТУПЕНІ ТА ВИДИ

Види та ступінь опущення органів малого тазу:

  1. Відбувається опущення шийки матки менш ніж на половину піхви.
  2. Стінки піхви, матка спускається до статевої щілини.
  3. Піхвові стінки та сама матка провисає за межі промежини.
  4. Матка, м'які тканини піхви опиняються за межами входу в піхву.

З'ясувати причину та етіологію захворювання зможе тільки кваліфікований лікар-уролог або гінеколог після проведення аналізів і діагностика органів малого тазу.

ЛІКУВАННЯ

Способи та методи лікування опущення органів малого тазу у дітей і дорослих є різними та базуються на ступені захворювання та віковій групі. У зв'язку з цим розрізняється декілька методів лікування: консервативне і хірургічне лікування.

Як виправити опущення органів малого тазу?

  • Вправи для зміцнення тазового дна.
  • Відвідування ЛФК.
  • Зміна способу життя.
  • Моніторинг харчування.
  • Відвідування масажного кабінету, лікаря гінеколога.
  • Використання бандажних систем.
  • Для підтримки тонусу м'язів рекомендується використовувати вправи при опущенні органів малого тазу з Хатха-йоги, різноманітні перевернуті пози з підняттям ніг, стійки на руках голові, комплекс Кегеля.

Актив Центр пропонує послуги

♦ Збір анамнезу хвороби, початок больових відчуттів.

♦ Огляд і аналіз висновків лікарів.

♦ Складання персональної програми занять проти опущення органів малого тазу в Києві допоможуть фахівці АКТИВ ЦЕНТРУ. Використання методик впливу на організм (кінезотерапії, комплексу спеціальних вправ при даній проблемі по методиці Євмінова) здійснює вивільнення ресурсів організму і запуск систем регенерації без медикаментозного і хірургічного втручання.

♦ Призначається індивідуальний комплекс вправ з реабілітологом в поєднанні з лікувальним масажем в зручний для клієнта час.

♦ Призначення додаткових товарів і засобів реабілітації.

Після проходження всіх занять в АКТИВ ЦЕНТРІ відстежується динаміка відновлення в зіставленні з попередніми даними. Жінки відзначають поліпшення якості життя: відходять неприємні симптоми нетримання, нормалізується сексуальна сторона, все тіло набуває гнучкість. Варто врахувати, що комплекс лікувальної фізкультури сприятливо впливає на функції не тільки органів малого тазу, але і більшість органів і систем організму людини. Нормалізується артеріальний тиск, йде зайва вага, з'являється тонус і життєва енергія. Для запобігання ремісії захворювання надається комплекс процедур для занять в домашніх умовах. Постійна профілактика опущення органів малого тазу дозволяє підтримувати тонус м'язового каркаса і функції тазового дна, запобігаючи розвиток захворювань.

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму