Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 22.05.2019
Хронічна венозна недостатність нижніх кінцівок це стан, коли виникають проблеми кровообігу в тілі людини, коли у ваших вен виникають проблеми з відправкою крові з кінцівок назад у серце, це і називається венозною недостатністю. У цьому стані кров не повертається належним чином до серця, в результаті чого кров накопичується у венах ніг. По мірі накопичення крові в нижніх кінцівках вени ще більше набухають і це призводить до болю, набряків, набряків, змін шкіри в ногах, пігментації шкіри та згустків у варикозному розширенні вен (флебіт).

ПРИЧИНИ

Хронічна венозна недостатність кінцівок викликається тривалим артеріальним тиском, що вище норми у венах ніг, викликаючи флебіт і тромбоз глибоких вен, які вже призводять до венозної недостатності.
Фактори впливу на розвиток хвороби:
Генетична схильність, сімейна історія варикозного розширення вен
Надмірна вага
Вагітність
Малорухливий спосіб життя
Довготривале перебування на ногах або сидіння
Жінки старше 50 років мають більш високий ризик розвитку захворювання
Симптомами хронічної венозної недостатності є:
Стійкий набряк гомілок.
Біль в ногах, тупий біль, тяжкість або спазми.
Синювате знебарвлення шкіри на гомілках, пігментація.
При тривалому набряку на щиколотках можуть розвиватися венозні виразки, які часто стають інфікованими.
Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

ДІАГНОСТИКА

Наступні діагностичні процедури можуть бути використані для діагностики хронічної венозної недостатності:
Ультразвукове дуплексне дослідження - ультразвукове дослідження судин, що проводиться для оцінки кровотоку і структури вен ніг. Термін «дуплекс» відноситься до двох режимів ультразвуку: доплерівського і B-режим. Перетворювач B-режиму (наприклад, мікрофон) отримує зображення цікавить кровоносної судини. Допплерівський зонд всередині датчика вимірює швидкість і напрямок кровотоку всередині судини.
Магнітно-резонансна венографія - діагностична процедура, яка використовує комбінацію великого магніту, радіочастот і комп'ютера для отримання детальних зображень органів і структур організму. МРТ використовують магнітно-резонансну технологію та внутрішньовенний контрастний барвник для візуалізації вен. Контрастний барвник викликає непрозорість кровоносних судин на рентгенограмі, що дозволяє лікарю візуалізувати досліджувані кровоносні судини. МРТ також може допомогти визначити причини болю в ногах, крім проблем з венами.

ЛІКУВАННЯ

Лікування хронічної венозної недостатності нижніх кінцівок
Цілі лікування - зменшити набряк і поліпшити повернення крові до серця.
Лікувальна фізкультура. Вправи лікувальної гімнастики допоможуть покращити кровообіг, зменшити набряк, стимулюють литкові м'язи.
Компресійні панчохи. Найбільш поширеним методом лікування венозної недостатності є компресійні панчохи, які мають постійне рівномірний тиск на ногу. Це збільшує кровообіг і запобігає відтік крові назад, тим самим зменшуючи набряки. Компресійні панчохи також можуть допомогти запобігти утворення венозних виразок або можуть допомогти прискорити загоєння вже існуючої виразки. Компресійні панчохи потрібно носити щодня, щоб вони були ефективними.
Лікарі також можуть призначати препарати для розрідження крові, особливо у пацієнтів з високим ризиком утворення тромбів.
Гідроколоїдні пов'язки - гідроколоїдні пов'язки - це спеціальні пов'язки з повітропроникним зовнішнім шаром, що захищає від попадання рідини, бактерій і вірусів, і внутрішнім шаром, поглинає дренаж з рани та сприяє загоєнню. Пов'язка також функціонує в якості терапії для видалення будь-яких мертвих або нежиттєздатних тканин.
Хірургічна терапія. Хірургічне втручання може виконуватися при хронічній венозної недостатності, яка не піддається лікуванню іншими методами, або при загоюються або інфікованих венозних виразках. Можна використовувати відкриту процедуру, або интервенционное лікування на основі катетера.
Радіочастотна абляція вен - судинні хірурги пропонують самі передові методи лікування венозних захворювань, включаючи мінімально інвазивні підходи, такі як радіочастотна абляція вен, метод, при якому катетер використовує мікрохвильове випромінювання для герметизації вен з рефлюксом. Радіочастотна абляція дозволяє лікарям усунути венозний рефлюкс з допомогою пункції голкою, яка покривається пластиром, у порівнянні з традиційними процедурами, які вимагають двох болючих розрізів. Пацієнти, можуть повернутися до роботи через кілька днів, а не тижнів.
.
 

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму