Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 22.05.2019
Хронічні тазові болі у жінок визначаються як болі, які виникають в області тазу (нижче пупка) і триває не менше шести місяців. Це може або не може бути пов'язано з менструальними періодами. Хоча синдром хронічного тазового болю у жінок може бути симптомом, спричинені одним або кількома різними захворюваннями.

ПРИЧИНИ

Різні гінекологічні, шлунково-кишкові, урологічні, скелетно-м'язові та загальні розлади можуть викликати хронічну тазову біль.
Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

СИМПТОМИ

Симптоми хронічного тазового болю у жінок:
Гінекологічні викликають - хронічну тазовою біль, яка передбачає гінекологічні причини. Це приблизно на 20% головна причина виникнення такого болю.
Деякі з причин гінекологічних тазового болю містити:
Ендометріоз - тканина, що вистилає внутрішню частину матки, називається ендометрієм. Ендометріоз являє собою стан, при якому ендометріальна тканина розростається або потовщується і може, є поза матки. Деякі жінки з ендометріозом не мають симптомів, в той час як інші мають виражений дискомфорт і біль і можуть мати проблеми з можливістю завагітніти.
Міома матки - міоми, звані також лейоміоми, є нарости у матці. Вони не злоякісні. Хоча не у всіх з міомою виникають симптоми, у деяких жінок виникають болі в області таза, важкі місячні або проблеми з фертильністю.
Аденоміоз - це стан, при якому тканина ендометрію (тканина, яка зазвичай вистилає внутрішню частину матки) росте всередині стінок матки. Це викликає збільшення матки та важкі, болючі місячні, і часто вражає жінок, у яких також є ендометріоз або міома матки.
Запалення тазових органів - запалення тазових органів, є гострою інфекцією зазвичай передається статевим шляхом. Іноді це викликане розривом червоподібного відростка, туберкульозом або ін. забілюваннями
Тазовий хвороба адгезив - спайки належать до патології тканини. Більшість даних свідчать про те, що операція з приводу спайкової хвороби таза не є надійним або тривалим лікуванням болю в області тазу у більшості жінок.
Інші причини - не гінекологічні причини, хронічної тазової болі можуть бути пов'язані з травною системою, сечовидільної системою або з роздратуванням м'язів і нервів в малому тазі та мати ортопедичний характер захворювання.
Синдром роздратованого кишечника - синдром роздратованого кишечника є шлункове - кишковим трактом стану, який характеризується хронічним болем у животі та змінені звички кишечника (наприклад, рідкий стілець, більш часті дефекації з початком болю, а також болями звільнені від дефекації) при відсутності якої - набудь певної причини.
Синдром хворобливого сечового міхура та інтерстиціальний цистит.
Дивертикуліт - дивертикул є мішком, як виступ, який інколи утворює в м'язовій стінці товстої кишки (або кишечнику). Дивертикуліт виникає, коли дивертикули стають запаленими. Це зазвичай викликає біль у животі, нудота і блювання, запор, діарея і сечові симптоми також можуть виникнути.
Миофасциальная біль у животі (тригерні точки) - біль може виникати в м'язах черевної стінки через міофасциальний болю. Ця проблема зазвичай має невеликі локалізовані ділянки аномальної напруженості м'язів, які називаються тригерними точками. Миофасциальная біль у животі діагностується лікарем, досліджують м'язи живота на наявність тригерних точок.
Фіброміалгія - одна з групи хронічних больових розладів, які зачіпають структури сполучної тканини, включаючи м'язи, зв'язки та сухожилля. Він характеризується поширеними м'язовими болями (або «міалгією») і хворобливістю в певних областях тіла.
Не бійтеся звернутися до лікарів, вони можуть допомогти вам.

ДІАГНОСТИКА

УЗД органів малого тазу
Гінекологічний огляд
Аналізи
МРТ
КТ
Лапароскопія

ЛІКУВАННЯ

Лікування хронічного тазового болю у жінок план лікування може призначатися тільки після встановлення діагнозу і розуміння причини. Хронічний тазовий біль має кілька можливих способів лікування, які можуть бути об'єднані за необхідності, нижче ми розпишемо можливі методи.
Медикаментозне полегшення болю - спочатку, ваш лікар запропонує медикаментозний план лікування. Застосовуються нестероїдні протизапальні препарати, які містять ібупрофен і напроксен. Деяким жінкам може допомогти міорелаксант, такий як циклобензаприн.
Інший підхід полягає у напрямку лікування по нервових шляхах, що відповідає за обробку болю у відповідь на тригери, процедура масажу тригерних точок. Нестероїдні протизапальні препарати, антидепресанти та протисудомні препарати часто використовуються для модуляції активності нервових шляхів.
Фізична терапія або лфк (лікувальна фізкультура) - таке лікування буде корисно для жінок з черевними миофасциальными болем або болем в області тазу. Цей тип лікування спрямований на те, щоб зняти напругу в цих м'язах шляхом зняття напруги з м'язів живота, піхви, стегон та нижньої частини спини, поперекового відділу хребта).
Хірургічне лікування - наприклад, хірургічне видалення тканини ендометрії, кіст яєчників або міоми матки, гістеректомія (операція з видалення матки) може полегшити хронічну біль в області таза, особливо коли вона викликана такими порушеннями матки, як аденоміоз або міома.
Хірургічне втручання з метою розрізання деяких нервів у малому тазі також може призначатися для лікування хронічного тазового болю.
 

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму