Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 22.05.2019
Хронічні тазові болі у жінок визначаються як болі, які виникають в області тазу (нижче пупка) і триває не менше шести місяців. Це може або не може бути пов'язано з менструальними періодами. Хоча синдром хронічного тазового болю у жінок може бути симптомом, спричинені одним або кількома різними захворюваннями.

ПРИЧИНИ

Різні гінекологічні, шлунково-кишкові, урологічні, скелетно-м'язові та загальні розлади можуть викликати хронічну тазову біль.
Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

СИМПТОМИ

Симптоми хронічного тазового болю у жінок:
Гінекологічні викликають - хронічну тазовою біль, яка передбачає гінекологічні причини. Це приблизно на 20% головна причина виникнення такого болю.
Деякі з причин гінекологічних тазового болю містити:
Ендометріоз - тканина, що вистилає внутрішню частину матки, називається ендометрієм. Ендометріоз являє собою стан, при якому ендометріальна тканина розростається або потовщується і може, є поза матки. Деякі жінки з ендометріозом не мають симптомів, в той час як інші мають виражений дискомфорт і біль і можуть мати проблеми з можливістю завагітніти.
Міома матки - міоми, звані також лейоміоми, є нарости у матці. Вони не злоякісні. Хоча не у всіх з міомою виникають симптоми, у деяких жінок виникають болі в області таза, важкі місячні або проблеми з фертильністю.
Аденоміоз - це стан, при якому тканина ендометрію (тканина, яка зазвичай вистилає внутрішню частину матки) росте всередині стінок матки. Це викликає збільшення матки та важкі, болючі місячні, і часто вражає жінок, у яких також є ендометріоз або міома матки.
Запалення тазових органів - запалення тазових органів, є гострою інфекцією зазвичай передається статевим шляхом. Іноді це викликане розривом червоподібного відростка, туберкульозом або ін. забілюваннями
Тазовий хвороба адгезив - спайки належать до патології тканини. Більшість даних свідчать про те, що операція з приводу спайкової хвороби таза не є надійним або тривалим лікуванням болю в області тазу у більшості жінок.
Інші причини - не гінекологічні причини, хронічної тазової болі можуть бути пов'язані з травною системою, сечовидільної системою або з роздратуванням м'язів і нервів в малому тазі та мати ортопедичний характер захворювання.
Синдром роздратованого кишечника - синдром роздратованого кишечника є шлункове - кишковим трактом стану, який характеризується хронічним болем у животі та змінені звички кишечника (наприклад, рідкий стілець, більш часті дефекації з початком болю, а також болями звільнені від дефекації) при відсутності якої - набудь певної причини.
Синдром хворобливого сечового міхура та інтерстиціальний цистит.
Дивертикуліт - дивертикул є мішком, як виступ, який інколи утворює в м'язовій стінці товстої кишки (або кишечнику). Дивертикуліт виникає, коли дивертикули стають запаленими. Це зазвичай викликає біль у животі, нудота і блювання, запор, діарея і сечові симптоми також можуть виникнути.
Миофасциальная біль у животі (тригерні точки) - біль може виникати в м'язах черевної стінки через міофасциальний болю. Ця проблема зазвичай має невеликі локалізовані ділянки аномальної напруженості м'язів, які називаються тригерними точками. Миофасциальная біль у животі діагностується лікарем, досліджують м'язи живота на наявність тригерних точок.
Фіброміалгія - одна з групи хронічних больових розладів, які зачіпають структури сполучної тканини, включаючи м'язи, зв'язки та сухожилля. Він характеризується поширеними м'язовими болями (або «міалгією») і хворобливістю в певних областях тіла.
Не бійтеся звернутися до лікарів, вони можуть допомогти вам.

ДІАГНОСТИКА

УЗД органів малого тазу
Гінекологічний огляд
Аналізи
МРТ
КТ
Лапароскопія

ЛІКУВАННЯ

Лікування хронічного тазового болю у жінок план лікування може призначатися тільки після встановлення діагнозу і розуміння причини. Хронічний тазовий біль має кілька можливих способів лікування, які можуть бути об'єднані за необхідності, нижче ми розпишемо можливі методи.
Медикаментозне полегшення болю - спочатку, ваш лікар запропонує медикаментозний план лікування. Застосовуються нестероїдні протизапальні препарати, які містять ібупрофен і напроксен. Деяким жінкам може допомогти міорелаксант, такий як циклобензаприн.
Інший підхід полягає у напрямку лікування по нервових шляхах, що відповідає за обробку болю у відповідь на тригери, процедура масажу тригерних точок. Нестероїдні протизапальні препарати, антидепресанти та протисудомні препарати часто використовуються для модуляції активності нервових шляхів.
Фізична терапія або лфк (лікувальна фізкультура) - таке лікування буде корисно для жінок з черевними миофасциальными болем або болем в області тазу. Цей тип лікування спрямований на те, щоб зняти напругу в цих м'язах шляхом зняття напруги з м'язів живота, піхви, стегон та нижньої частини спини, поперекового відділу хребта).
Хірургічне лікування - наприклад, хірургічне видалення тканини ендометрії, кіст яєчників або міоми матки, гістеректомія (операція з видалення матки) може полегшити хронічну біль в області таза, особливо коли вона викликана такими порушеннями матки, як аденоміоз або міома.
Хірургічне втручання з метою розрізання деяких нервів у малому тазі також може призначатися для лікування хронічного тазового болю.
 

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт
Джулай Денис Валерійович
Реабілітолог-масажист

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму