Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 15.12.2017

Біль в правій частині грудної клітки може свідчити про серйозні медичні стани, які зазвичай не пов'язані з серцем, але вони так само можуть бути симптомами інших не менш небезпечних захворювань. Якщо ви відчуваєте дискомфорт і болить в правій частині грудної клітки, ви повинні негайно звернутися до лікаря, щоб лікувати цей стан.

ПРИЧИНИ

Причини болю в грудній клітці праворуч

Причини болю в правій частині грудної клітки різні: від впливу надмірної фізичної активності до інфекцій і основних захворювань. Тут наведені деякі з найбільш пояснених причин:

  • Вірусна інфекція: вірусна інфекція, яка відповідає за застуду або грип, ниючий біль в грудній клітці справа при вдиху. Біль у грудях може стати більш вираженою при глибокому диханні та кашлі.
  • Гастрит: гастрит або запалення стінки шлунка, зазвичай виникає після голодування або надмірного споживання алкоголю і може викликати біль у животі та гострі болі в грудній клітці праворуч.
  • Плевральне запалення: запалення плевральних тканин, оточуючих легкі, може викликати біль в правій частині грудної клітки, а в деяких випадках біль погіршується при глибокому диханні та кашлі.
  • Хвороби жовчного міхура: напади жовчного міхура часто проявляються як біль в правій частині грудної клітини з-за запалення жовчного міхура, і це може стати більш очевидним після вживання в їжу продуктів з високим вмістом жиру. Ви також можете відчувати біль, якщо жовчні камені застряють в жовчному протоці.
  • Хребет і м'язи: сильний біль в грудній клітці справа може бути спровокована неправильним положенням тіла, які призводять до стиснення груп м'язів між ребрами та здавленням органів у грудній клітці: це відбувається, наприклад, у разі сколіоз, грижі міжхребцевого диска, спондильозу. М'язовий біль в грудній клітці справа, визначається як хронічна, дифузна, що коливається і мігруюча, а також може впливати на міжреберні групи м'язів, як справа, так і зліва.
  • Міжреберна невралгія: в цьому випадку біль викликана запаленням міжреберних нервів. Найбільш легко визначальним це запалення, є холод або, взагалі, будь-які раптові зміни температури. Тупий біль праворуч над грудною кліткою або всієї грудної клітки, сковує рух і здавлює внутрішні органи.
  • Порушення травного тракту: розлади травного тракту, пов'язані зі стравоходом, часто призводять до посилення стінок, що може проявлятися як біль в правій частині грудної клітки.
  • Запалення печінки та гепатиту: запалення печінки може викликати біль праворуч під грудною кліткою, а також біль з правого боку грудної клітки. Аналогічним чином, може бути причиною гепатиту, що є захворюванням, яке викликає набряки та запалення печінки. Для визначення цього захворювання лікарі повинні будуть провести медичні аналізи для діагностики гепатиту.
  • Травма: недавні травми, такі як незначний зсув ребра, перелом або проблеми з шийному відділі хребта, можуть бути основними причинами болю в правій стороні грудної клітини.
  • Дисфункція підшлункової залози: запалення підшлункової залози може призвести до набряку черевної порожнини, яка може випромінювати біль у скрині.
  • Серцево-судинні проблеми: коли виникає колючий біль праворуч у грудній клітці найбільший страх полягає в тому, що це може бути ознакою серцево-судинних захворювань, таких як серцевий напад. Тому, що центр болю може знаходиться зліва, але віддавати в праву сторону. В оцінці походження біль за грудною кліткою праворуч або ліворуч, завжди до уваги братися часовий фактор. Справжній серцевий біль не носить тривалого характеру, рахунок йде на хвилини. Іншими словами, серце не може «нити, тягнути, колоти» кілька годин, днів або з дня у день.
  • Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба: є хронічним захворюванням, запаленням стінок нижнього відділу стравоходу, як результат руху шлункового чи дуоденального вмісту в стравохід. Подразнення стравоходу може проявлятися як біль у грудях.
  • Пухлини грудей: опухлі, які розвиваються в легенях або в околицях, можуть призвести до болю на правій стороні грудної клітини.
  • Побічна дія антацидів: хронічне використання антацидів пов'язане з болем у правій частині грудної клітки.
  • Надмірні зусилля: напружені дії, які вимагають використання грудних м'язів, можуть призвести до болю в правій частині. Біль, ймовірно, пов'язана з м'язовим болем і може посилюватися особливими рухами.
  • Стрес: стрес може погіршити розлади травної системи, які призводять до болю на правій стороні грудної клітини. Деякі ключові чинники стресу - проблеми роботи школи чи сім'ї та взаємовідносин.
  • Розтягнення м'язів: або зв'язок грудної клітини, травми грудної клітини можуть призвести до болю в правій стороні грудної клітини.
  • Блокування їжі: блокування стравоходу їжею або напоєм викликає скупчення, яке може призвести до болю в правій частині грудної клітки.

Ускладнення, пов'язані з болем у правій частині грудної клітки

В результаті біль в правій частині грудної клітки можуть виникати інші симптоми: печіння в грудях і під грудьми, кислотний рефлюкс у роті, складність ковтання, хворобливе дихання, болі в грудях при зміні положення тіла, порушення кровообігу кисті рук.

Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

Коли вам слід звернутися до лікаря?

У разі болю в грудях, в поєднанні з наступними симптомами, ви повинні зателефонувати у швидку допомогу для негайної медичної допомоги: раптовий тиск, відчуття пригнічення і пригнічує вага під грудьми; біль у грудях, випромінювана в лівій руці, спині або щелепах; після тривалих періодів бездіяльності у грудній клітці виникає раптова пульсуючий біль у правої груді, яка супроводжується утрудненням дихання; прискорений серцевий ритм, запаморочення, нудота, швидке дихання, дезорієнтація, блідість і надмірне потовиділення; надзвичайно низький серцевий ритм або артеріальний тиск.

ЛІКУВАННЯ в АКТИВ ЦЕНТР

В такому випадку самолікуванням займатися не бажано. Прийом знеболюючих засобів, може тільки заглушити прояви болю, але не вилікувати. Якщо ви відчуваєте біль в правій частині грудної клітки, вам обов'язково потрібно, як можна швидше звернутися до лікаря. Актив Центр займається лікування болю справа в грудній клітці в Києві виникають при захворюванні опорно-рухового апарату. Сколіозу, міжхребцевої грижі, м'язів, захворювань шийного і грудного відділу хребта

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

Рейтинг: 5 відгуків 5 на основі 2 відгуків

25.09.2018

Моя история, которая привела меня в Актив Центр, может, знакома многим. Меня мучила боль в груди, долгое время не могли найти причину. Толи не к тем врачам попадала, то ли врачи такие. Возраст уже не детский, как ив се подумала, что проблема с сердцем. ходила к кардиологу на прием, делали кардиограмму, по выписывали лекарств. Но лучше мне не стало от них, хотя боль то уходила то опять появлялась, при вдохе кололо в груди. Посоветовали посетить невролога. Нашла рядом с домом консультацию и попала я к неврологу Головатой Ольге, хоть она уже и закончила прием, но согласилась принять меня без записи. Милейшая женщина, такая внимательная, очень добрая и приятная в разговоре. Вы не представляете как я ей благодарна и не только за консультацию и за человеческое отношение. Оказалось, что это межреберная невралгия, а не сердце, благодаря грамотному лечению боль уже не беспокоит. Спасибо вам, что помогли мне.


Администратор Актив Центр

2018-09-25

Благодарим Вас Людмила Яковлевна за отзыв и Вашу доброту. Желаем Вам столько здоровья, чтоб вы больше обращаться к врачам даже и не думали). Всего Вам наилучшего.

25.09.2018

Была боль справа в грудной клетке, нашла информацию о вас в интернете. Довольна вашей работой. Рекомендую.


Администратор Актив Центр

2018-09-25

Благодарим за отзыв. С уважением, администратор Актив Центр.