Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 22.09.2021

ЩО ТАКЕ МІЄЛОПАТІЯ?

Мієлопатія по суті - це набір симптомів, які впливають на спинний мозок, які мають різні причини.
Хвороба проявляє неврологічний дефіцит спінальної функції. Спинний мозок тіла має функцію введення, що дає м'язам команди мозку і позиційну зворотний зв'язок від периферії до центру. У разі порушення імпульсів важко впливати на кінцівки та органи на відповідному рівні, що відбивається на розвитку неврологічних симптомів. Люди з міелопатією можуть відчувати широкий спектр симптомів.
 

ОЗНАКИ І СИМПТОМИ​​​​​​​

Симптоми мієлопатії та ознаки мієлопатії залежать від рівня спинного мозку, де стан виявлено. Симптоми можуть включати:
► Оніміння рук
► Незграбність рук
► Слабкість і біль в руках
► Жорсткість ніг
► Втрата балансу
► Проблеми з кишечником
► Втратою контролю руху
► Біль у шиї
Час появи симптомів і їх прогресування він також сильно варіюється від людини до людини.

ПРИЧИНИ МІЄЛОПАТІЇ

Існує багато причин мієлопатії. Причина може бути будь-який, що запобігає нормальний потік нейронних імпульсів через спинний мозок і може викликати мієопатію. Деякі з причин: травматизм, вірусні процеси, запальні, аутоімунні захворювання, пухлини, дегенеративні процеси, такі як спондильоз, грижа міжхребцевого диска.

♦ Остеохондроз - при цьому захворюванні диски втрачають свою еластичність, поряд з хребтом. Оскільки безперервне тертя один проти одного в цих областях призводить до потовщення кістки - остеофітами. Нерви в спинному мозку, перестають нормально функціонувати.

♦ Судинна мієлопатія - хронічна або гостра ішемія - порушення кровообігу, викликане спинним мозком в цій області (атеросклероз, інсульт, кровотеча).

♦ Променева хвороба.

♦ Інфекційні захворювання (Borrelia, сифіліс, СНІД) є причиною дегенерації нейронів у спинному мозку.

♦ Вроджені захворювання спинного мозку.

♦ Звичайно, найбільш поширеною причиною мієлопатії є остеохондроз (лікування грудного остеохондрозу) і судинні розлади. Інші проблеми в набагато меншій пропорції.
 
Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

ВИДИ МІЄЛОПАТІЇ

Синдроми мієлопатії може бути викликаний різними причинами, і існує кілька типів мієлопатії, таких, як:

► Судинна мієлопатія. Вона має судинний характер.

► Мієлопатія радіацією. Руйнівний ускладнення променевої терапії. Рідкісна причина мієлопатії.

► Демиелитирующая мієлопатія.

► Спондиловая шийна мієлопатія, звана спондильозом або артрит. Це відбувається, коли спинний мозок стискається з-за змін в зносі, які виникають у хребті. Це відбувається у людей старше 50 років.

► Паранеопластическая мієлопатія. Це зазвичай відбувається при наявності злоякісних захворювань. Мієлопатія у людини з раком може бути вторинною стосовно променевої терапії або результатами хіміотерапії.

► Сифілітична мієлопатія (викликана сифілісом).

ДІАГНОСТИКА МІЄЛОПАТІЇ

♦ Насамперед для діагностики мієлопатії є проведення клінічної історії та фізичне обстеження.
♦ Лікар під час фізичного огляду буде дивитися на ваші руки, руки, плечі, ноги, шию:
♦ Зміни рефлексів, у тому числі наявність гіперрефлексії, стан, при якому рефлекси перебільшені або гіперактивні. Оніміння і слабкість в руках, руках і пальцях. Проблеми в ходьбі, втрата рівноваги або слабкість в ногах. Стан, в якому м'язи погіршуються і зменшують їх розмір.
♦ Якщо результати медичної історії та медичний огляд призводять до того, що лікар думає, що це мієлопатія. Додаткові перевірки можуть знадобитися для перевірки діагнозу та визначення причини.
♦ Рентгенограми. Перевірити вирівнювання хребців.
♦ МРТ. Це дослідження показує кращі зображення м'яких тканин тіла. МРТ шукає компресію спинного мозку і допомагає визначити, викликані симптоми пошкодженням м'яких тканин. Оскільки це може бути опуклість або грижа міжхребцевого диска.
♦ Комп'ютерна томографія. В ході сканування може спостерігатися звуження хребетного каналу і може допомогти лікарю визначити, чи були у вас розвинені кісткові відроги у шийному відділі хребта.
♦ Мієлограмма. Це особливий тип комп'ютерної томографії. У цій процедурі контрастний матеріал вводиться в хребет, щоб зробити спинний мозок і нервові коріння більш чіткими.
♦ Електроміограму. В кінцевому підсумку може виявитися корисною і виключити інші розлади, які можуть схожими із симптомами мієлопатії.

ЛІКУВАННЯ

Лікування при мієлопатії. У деяких випадках операція по ущільненню спинного мозку є кращим методом лікування пацієнтів з міелопатією для декомпресії спинного мозку. Якщо мієлопатія м'яка, то передбачається використання:

  • Ортопедичний комір для знерухомлення шиї - Вибрати та купити такий комір Ви зможете перейшовши за посиланням https://ortocomfort.ua/korset-sheya/.
  • Фізіотерапія. Вправи для підвищення міцності та гнучкості шиї.
  • Медикаментозне лікування. У деяких випадках ліки допомагають поліпшити симптоми. Не стероїдні протизапальні препарати. Ліки, такі як аспірин, ібупрофен, можуть допомогти полегшити біль і зменшити запалення.
  • Пероральні кортикостероїди. Епідуральні ін'єкції стероїдів. Ін'єкції можуть використовуватися для полегшення болю розтягування м'язів або розтягнення зв'язок, а також для зменшення запалення. Стероїдні ін'єкції являють собою комбінацію кортизону і місцевого анестетика, який вводиться через спину в епідуральний простір.
В Актив Центрі проводитися тільки консервативне лікування мієлопатії в Києві за допомогою фізіотерапії і кінезітерапії. Що дає не маловажний і стійкий ефект зменшення болю.

Хірургічне лікування

Якщо хірургічне лікування не полегшить ваші симптоми, лікар поговорить з вами про хірургію і переваги, які вона дасть.
Основна мета операції з мієлопатії - декомпрессировать хребет і усунути тиск зі спинного мозку. Хірургія проводиться для запобігання прогресування симптомів.
Існує декілька процедур, які можуть бути виконані для полегшення тиску на спинний мозок. Процедура, рекомендована лікарем, буде залежати від багатьох факторів, включаючи симптоми, які ви відчуваєте, і рівні спинного мозку, які беруть участь.

ЛІКУВАННЯ В ЦЕНТРІ АКТИВ

Актив Центр пропонує лікування хвороб і порушень опорно-рухового апарату у Києві.

Наші переваги:

  • Ми застосовуємо найбільш ефективні методики лікування опорно-рухового апарату консервативними методами.
  • Застосування комплексно кілька методик, дозволяє зняти больовий синдром, зупинити розвиток захворювання, поліпшити самопочуття, скорегувати поставу (виправлення сутулості) і позбавити пацієнта від хвороби без медикаментів, операцій.
  • Команда досвідчених фахівців Актив Центру забезпечить безпечний варіант лікування і полегшення стану.
  • Від діагнозу до лікування Ваше здоров'я для нас пріоритет.
  • Наші клієнти відчувають покращення вже після першого тижня занять з реабілітологом.
  • Ми зможемо допомогти Вам звернути увагу на можливі порушення самопочуття і підказати, з якими захворюваннями вони можуть бути пов'язані, а так же зорієнтуватися по діагнозу і можливих варіантів відновлення та оздоровлення функцій хребта і стопи.
  • Ми добиваємося і головне закріплюємо результат лікування!

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму