Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 20.11.2018

ЩО ТАКЕ НЕВРОМА МОРТОНА?

Це захворювання ніг, яке зачіпає підошовний нерв на стопі, з-за розростання фіброзної тканини в області підошовного нерва області фаланг. Термін «нейрома» змушує думати про пухлини, але насправді це фіброз, який вражає нервову тканину і проявляється через біль і невелику депресію в ураженій області. Дане ущільнення вважається доброякісним. Найбільш часто уражений нерв - це нерв між третім і четвертим метатарзалами. Хвороба, хоча вона може мати місце для всіх вікових груп, зачіпає значна більшість людей у віці від 40 до 50 років і особливо жінок.
 

ПРИЧИНИ

Невроми Мортона можуть бути викликані наступними причинами:
  • анатомічні причини стопи: де метатарзали (кістки стоп) розташовані близько один до одного, кістки та нерви постійно стикаються і притираються, і це може викликати хворобу;
  • туфлі на високому каблуці: нога нахилена, а пальці більш напружені;
  • вузькі черевики: вони, як правило, пригнічують метатарзали та викликають патологію;
  • травма стопи;
  • повторюваний стрес для ніг: дуже поширений серед тих, хто грає у футбол і тих, хто займається танцями;
  • деформації стоп: патологія може виникати у тих, хто страждає від мозолів, плоскостопості.

«Під час фази профілактики, протягом симптоматичної больової фази та періоду одужання після операцій, ми вважаємо корисним, а вірніше обов'язковим, використання індивідуальних ортопедичних устілок, які рекомендують всім пацієнтам з даною проблемою лікарі»
 
Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

СИМПТОМИ

Патологія нейроми Мортона показує специфічну симптоматику, яка у деяких пацієнтів проявляється щодня, тоді як в інших вона може виникати чергуються періоди. Пацієнти, які найбільше страждають від постійних симптомів, є спортсменами та тими, хто часто змушений носити тугі черевики або туфлі на високому каблуці для роботи.
Симптоми невроми Мортона :
  • біль: ви відчуваєте на передній частині стопи та всередині пальців ніг;
  • горіння: відчувається на підошві стопи та може досягати області запаленого нерва;
  • поколювання: ви відчуваєте на всій нозі, особливо при носінні тугий взуття або високих підборах;
  • оніміння: часто в ступні ніг відчувається оніміння;
  • хрускіт, клацання: це клацання, який відчувається, коли нога стискається з обох сторін, фокусуючись в тій області та відчувається біль.

ЛІКУВАННЯ І ПРОФІЛАКТИКА

Основні засоби використовуються в лікування при невроме Мортона:
Якщо попередніх коштів недостатньо для розв'язання проблеми, необхідно лікування невроми мортона шляхом хірургічного втручання з допомогою конкретної практики, званої нейректомія, яка включає видалення частини нерва, ураженого фіброзом.
 

ПОСЛУГИ АКТИВ ЦЕНТР

Неврома Мортона є захворюванням, яке головним чином впливає на жінок, які носять взуття на високих підборах. Щоб не провокувати захворювання, рекомендується використовувати зручну взуття з ортопедичними устілками для зменшення компресії на стопі. Важливо дбати про ноги, ортопедичні устілки при невроме мортона допоможуть запобігти прогресуванню захворювання та уникнути впливу розлади на опорно-руховий апарат. Використовувана індивідуальна устілка при невроме мортона, завдяки здатності поглинати та розсіювати ударні хвилі при ходьбі, є цінним підмогою в захисті стопи в процесі лікування та є своєрідним методом реабілітації.
Актив Центр надає послуги з індивідуального виготовлення ортопедичних устілок при даному захворюванні. Детальніше про устілки Ви можете прочитати перейшовши по посиланню в розділ індивідуальних устілок або записатися на консультацію до фахівця, який проведе діагностику стоп і дасть необхідні рекомендації щодо носіння індивідуальних ортопедичних засобів реабілітації.
 

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму