Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 20.11.2018

ЩО ТАКЕ НЕВРОМА МОРТОНА?

Це захворювання ніг, яке зачіпає підошовний нерв на стопі, з-за розростання фіброзної тканини в області підошовного нерва області фаланг. Термін «нейрома» змушує думати про пухлини, але насправді це фіброз, який вражає нервову тканину і проявляється через біль і невелику депресію в ураженій області. Дане ущільнення вважається доброякісним. Найбільш часто уражений нерв - це нерв між третім і четвертим метатарзалами. Хвороба, хоча вона може мати місце для всіх вікових груп, зачіпає значна більшість людей у віці від 40 до 50 років і особливо жінок.
 

ПРИЧИНИ

Невроми Мортона можуть бути викликані наступними причинами:
  • анатомічні причини стопи: де метатарзали (кістки стоп) розташовані близько один до одного, кістки та нерви постійно стикаються і притираються, і це може викликати хворобу;
  • туфлі на високому каблуці: нога нахилена, а пальці більш напружені;
  • вузькі черевики: вони, як правило, пригнічують метатарзали та викликають патологію;
  • травма стопи;
  • повторюваний стрес для ніг: дуже поширений серед тих, хто грає у футбол і тих, хто займається танцями;
  • деформації стоп: патологія може виникати у тих, хто страждає від мозолів, плоскостопості.

«Під час фази профілактики, протягом симптоматичної больової фази та періоду одужання після операцій, ми вважаємо корисним, а вірніше обов'язковим, використання індивідуальних ортопедичних устілок, які рекомендують всім пацієнтам з даною проблемою лікарі»
 
Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

СИМПТОМИ

Патологія нейроми Мортона показує специфічну симптоматику, яка у деяких пацієнтів проявляється щодня, тоді як в інших вона може виникати чергуються періоди. Пацієнти, які найбільше страждають від постійних симптомів, є спортсменами та тими, хто часто змушений носити тугі черевики або туфлі на високому каблуці для роботи.
Симптоми невроми Мортона :
  • біль: ви відчуваєте на передній частині стопи та всередині пальців ніг;
  • горіння: відчувається на підошві стопи та може досягати області запаленого нерва;
  • поколювання: ви відчуваєте на всій нозі, особливо при носінні тугий взуття або високих підборах;
  • оніміння: часто в ступні ніг відчувається оніміння;
  • хрускіт, клацання: це клацання, який відчувається, коли нога стискається з обох сторін, фокусуючись в тій області та відчувається біль.

ЛІКУВАННЯ І ПРОФІЛАКТИКА

Основні засоби використовуються в лікування при невроме Мортона:
Якщо попередніх коштів недостатньо для розв'язання проблеми, необхідно лікування невроми мортона шляхом хірургічного втручання з допомогою конкретної практики, званої нейректомія, яка включає видалення частини нерва, ураженого фіброзом.
 

ПОСЛУГИ АКТИВ ЦЕНТР

Неврома Мортона є захворюванням, яке головним чином впливає на жінок, які носять взуття на високих підборах. Щоб не провокувати захворювання, рекомендується використовувати зручну взуття з ортопедичними устілками для зменшення компресії на стопі. Важливо дбати про ноги, ортопедичні устілки при невроме мортона допоможуть запобігти прогресуванню захворювання та уникнути впливу розлади на опорно-руховий апарат. Використовувана індивідуальна устілка при невроме мортона, завдяки здатності поглинати та розсіювати ударні хвилі при ходьбі, є цінним підмогою в захисті стопи в процесі лікування та є своєрідним методом реабілітації.
Актив Центр надає послуги з індивідуального виготовлення ортопедичних устілок при даному захворюванні. Детальніше про устілки Ви можете прочитати перейшовши по посиланню в розділ індивідуальних устілок або записатися на консультацію до фахівця, який проведе діагностику стоп і дасть необхідні рекомендації щодо носіння індивідуальних ортопедичних засобів реабілітації.
 

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт
Джулай Денис Валерійович
Реабілітолог-масажист

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму