Автор:
Фахівець з тілесно-орієнтованої реабілітації тіла
Редактор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Оновлено: 19.01.2024

Що таке ТОРТ- Тілесно-орієнтована реабілітація тіла?

​​​​​​​Високий темп розвитку Життя, надає великі психічні та фізичні навантаження на організм Людини. Пристосовуючись до умов навколишнього середовища, сучасна людина надбала зменшення рухової активності, велику різницю співвідношення часу роботи та відпочинку, що призвело до збільшення проблем опорно - рухового апарату. Остеохондроз, сколіоз, протрузії, кили (грижі), плоскоступість - ці захворювання дуже "помолодшали" і є майже у всіх.  Уже доведений факт, що м'язові і головні болі можуть виникати через психологічні проблеми. Наприклад, сутулість і понурість постави говорять про непосильне навантаження, взяте людиною, або непідвладне самостійному  вирішенню проблеми.

Тілесно-орієнтована реабілітація тіла (ТОРТ) - це методологія, спрямована на відновлення "НОРМАЛЬНОГО" функціонування організму, шляхом виявлення та усунення причин, що заважають проявитися Здоров'ю.

Відносно яких проблем ефективна методика ТОРТ

  • Вирішення питань зі здоров'ям (біль, захворювання, постава, актуально зараз - реабілітація постковідного синдрому).
  • Ліквідація травматичної дії на організм (ударів, падінь, переломів кісток, наслідків автомобільних аварій).
  • Психоемоційне "Перезавантаження". Пошук і  вирішення причинно-наслідкових зв'язків, що викликали розвиток захворювання або ситуації (часто наші проблеми родом з дитинства)
  • .Післяпологова гармонізація, відновлення після пологів (після завершення годування грудьми).
  • Вирішення питань особистого життя (проблеми зустрічі супутника життя, проблема завагітніти, і т.д., все залежить від "запиту" клієнта).

 Наше життя сповнене емоцій і не всі вони позитивні. Що відбувається, коли ми боїмося, сердимося, ображаємося, закриваємося і стримуємо свої емоції? В організмі створюється «Негативна» зона, де порушується баланс енергії (де енергія, там кров), що призводить до захворювань, з'являється біль. Кожен орган може накопичувати якусь негативну вібрацію. Так, серце накопичує не Любов до себе і оточуючих, амбітність. Селезінка накопичує хвилювання і нерішучість, нирки страхи, печінка гнів і злість, легені страх вдихнути життя на повні груди, депресії. Поки в енергетичних проекціях наших органів є дані вібрації, ми будемо залучати на своєму шляху людей, які будуть виявляти до нас наші ж накопичені емоції.

Особливості сучасного соціуму - кризові ситуації, драматичні зміни в житті, тривале нервове перенапруження, тривожність, підвищена агресивність, патологічний трудоголізм, нетерпимість до оточуючих, перфекціонізм - це малий перелік, що призводить до появи спазмів різного рівня - психосоматичних змін організму, що викликають стійкі деформації в тканинах.

Основа практики

 В основі практики лежать знання про те, що організм сам себе оздоровлює, якщо забезпечити правильний рух рідин, роботу нервової системи і опорно-рухового апарату. Відновлення організму відбувається без медикаментів і без оперативного втручання!

Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

Як проходить прийом

Перед процедурою клієнт озвучує "заявку" - словесно висловлює "проблему", в якій йому потрібна "допомога" і / або показує рукою, де болить. Під час процедури відбувається діагностика і лікування одночасно. Через одяг, м'якими безболісними дотиками обстежується тіло, знаходяться і усуваються перешкоди, які порушують нормальну роботу організму, такі як: порушення постави, зміщення внутрішніх органів, спазми, наслідки фізичних і психічних травм, інтоксикацій і ін.

Для чого застосовується ТОРТ

  • Краніосакральна терапія - відновлення природної рухливості структур черепа, крижів, тазу, усунення порушення кровообігу головного мозку, нормалізації руху спинномозкової рідини, відбувається психоемоційне "Перезавантаження".
  •  Вісцеральні остеопатичні маніпуляції - нормалізація роботи внутрішніх органів.
  • Структуральні остеопатичні маніпуляції - робота з опорно-руховий апаратом.
  • "Старослов'янська Ладка Живота" (Вісцеральна хіропрактика) - від злагодженої і спокійної (не напружені) роботи всіх органів, судин, нервів, зв'язок і м'язів, які знаходяться в животі, залежить здоров'я всього організму.
  • Біологічне декодування хвороб - пошук і вирішення причинно-наслідкових зв'язків, що викликали розвиток захворювання.
  • Психодинаміка - дозволяє домогтися гарних результатів: в зміні свого ставлення до негативних факторів і конфліктним ситуаціям у житті, налагодити відносини на роботі і в сім'ї, переглянути і відпрацювати особисту історію з минулого, відпрацювати так звані родові зв'язки між членами сім'ї і навіть поколіннями одного роду.
  • Естетичне остеопатичне моделювання обличчя та зони декольте. Як свідчить стародавня східна мудрість: "Що всередині, то і зовні". Целюліт, ожиріння, сколіоз можна замаскувати одягом, а обличчя і зона декольте завжди на виду. Естетичне моделювання в першу чергу покращує зовнішній вигляд обличчя і зони декольте, робить контури більш чіткими. Шкіра стає еластичною і пружною, набуваючи натуральний здоровий колір. За допомогою міопластики зменшуються зморшки і «мішки» під очима. Крім цього, міофасциальне моделювання знімає м'язову напругу лицьових і шийних м'язів, а після проведення сеансу кровообіг і мікроциркуляція, венозний і лимфоток поліпшується в голові і в усьому тілі.
  • Нормалізується тонус дна рота, що справляє стимулюючий ефект на групи м'язів внутрішніх органів, малого таза і поліпшується кровообіг в них.

«Якщо ви застрягли з вашим автомобілем в ямі з багном, навіть якщо у вас є чотириста п'ятдесят кінських сил під капотом, чим більшу потужність ви докладаєте, тим глибше закопуєтеся. Однак, якщо хто-небудь прийде і допоможе вам качнути трохи машину в точно обраний, потрібний момент, підштовхне її, вона сама вибереться з ями. Вся справа у виборі моменту і знанні, коли дати цей маленький додатковий поштовх ». Алан Р. Беккер

Реабілітація постковідного синдрому (ускладнення в організмі, після перенесення COVID-19)

В межах процедури «Тілесно-Орієнтована Реабілітація Тіла» («ТОРТ»).
Мета процедури: швидко та ефективно поліпшити функціонування всього організму, після перенесення коронавірусної інфекції, незалежно від ступеня важкості. Що Ви відчуєте після процедури:

  • Покращення роботи систем організму: дихальної, серцево-судинної, нервової та ін.
  • Психоемоційні зміни: зменшення рівню стресу, тривоги.
  • Покращення мозкового кровообігу, розумової діяльності, самопочуття, фізичної активності.

Кожна Людина унікальна, та має свій «життєвий набір» захворювань, фізичних та психічних травм. Напрямок роботи може йти в актуальну для організму  проблему, в залежності від стану організму, та бажання клієнта.
Загальні протипоказання: всі хвороби в гострій стадії, запальні процеси в організмі в гострій стадії, гарячкові стани, хронічні загострення в гострій стадії, туберкульоз в активній формі,інфекційні захворювання, венеричні захворювання в гострій або заразній формі, злоякісні новоутворення,  тяжкі психічні захворювання.

Робота відбувається в два етапи: корекція кісткових структур, міофасциальна пластика.Попередження: після застосування препаратів ботокса і подібних, косметологічний ефект не так помітний.

Протипоказання

Загострення хронічних процесів (гостра стадія), запальні процеси в організмі в гострій стадії, гарячкові стани, важкі психічні розлади, відносним протипоказанням є наявність каменів в нирках і жовчному міхурі.

Запис на прийом, фахівець

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 Актив центр тілесно-орієнтованої терапії пропонує послуги кваліфікованого дипломованого фахівця.  Послуги доступні в "Актив Центр" по вулиці Б. Гмирі 4, М. Позняки

Тілесно-орієнтована реабілітація тіла, Реабілітація постковідного синдрому (ускладнення в організмі, після перенесення COVID-19)

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму