Автор:
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Редактор:
Лікар ортопед
Оновлено: 07.09.2023

Актив Центр пропонує лікування хвороб і порушень опорно-рухового апарату у Києві, виправлення сутулості у дорослих, дітей та підлітків.

  • Ми застосовуємо найбільш ефективні методики лікування опорно-рухового апарату, а так само комбінованого лікування плоскостопості, лікування викривлення хребта та інших захворювань хребта і стопи консервативними методами.
  • Застосування комплексно кілька методик, дозволяє зняти больовий синдром, зупинити розвиток захворювання, поліпшити самопочуття, скорегувати поставу (виправлення сутулості) і позбавити пацієнта від хвороби без медикаментів, операцій.
  • Команда досвідчених фахівців Актив Центру забезпечить безпечний варіант лікування і полегшення стану.
  • Від діагнозу до лікування Ваше здоров'я для нас пріоритет.
  • Наші клієнти відчувають покращення вже після першого тижня занять з реабілітологом.
  • Ми зможемо допомогти Вам звернути увагу на можливі порушення самопочуття і підказати, з якими захворюваннями вони можуть бути пов'язані, а так же зорієнтуватися по діагнозу і можливих варіантів відновлення та оздоровлення функцій хребта і стопи.
  • Ми добиваємося і головне закріплюємо результат лікування!

​​​​​​​Розглядаючи з медичної точки зору сутулість – це деформація хребта спини. Розвиток та причини сутулості дуже банальні - слабкість або недорозвиненість м'язів, які не можуть тримати хребет у правильному фізіологічному положенні. Людина перестає контролювати свою поставу і продовжує ходити, сидіти як йому зручно, не звертаючи уваги на цей стан. Сутулість – це не хвороба! Але від цього залежить робота всіх органів і систем, даний стан провокує інші захворювання. Якщо вчасно звернутися до фахівців, можна виправити ситуацію. Найбільш ранній прояв патології визначають в ранньому віці, профілактика сутулості повинна починатися, чим раніше, тим краще. Бо виправити сутулість в дорослому віці також можна.

Симптоми

 Правильні вигини хребта закладені природою не просто так, зміна положення тягне за собою ряд проблем зі здоров'ям.  Первинні симптоми сутулості, за якими легко визначити по зовнішніх чинників.

Симптоми будуть добре помітні, якщо оцінити стан на людину збоку за такими чинниками:

Оцінка сутулості за симптомами

smiley 

ДОБРЕ

sad​​​​​​​ 

ПОГАНО

angry

НЕБЕЗПЕКА

 Шия  пряма витягнута вперед  біль в шиї
Голова високо піднята опущена вперед опущена вперед головний біль, втома, пригніченість, нездужання
 
 Підборіддя 
прямо піднято  опущене вниз й виставлено вперед опущений вниз і виставлений вперед защемлення нервів, підвищення тиску
 Плечі жорстко відведені назад круглі, нахиляються вперед 

сколіоз, зовнішній вигляд, втрата

1-3 см росту, запалі  груди, порушення ходи

Спина пряма напівкругла і сутула здавлювання внутрішніх органів, найбільш страждають легені та серце
Живіт плоский випечено випнутий порушення роботи травної системи, візуальне збільшення ваги
Сідниці сідниці вип'ячені  таз й сідниці подача вперед таз і сідниці подача вперед перекіс таза, порушення правильного руху - наслідок викривлення хребта
Коліна  втягнуті  коліна під зігнуті та випирають вперед при ходьбі порушення ходи, проблеми з колінами, стопах

Причини виникнення сутулості

Слабкий розвиток м'язів можливо проявляється на тлі ослабленого розвитку організму. На ці причини впливають, як вроджені, так і придбані супутні захворювання (ДЦП, м'язова дистрофія, поліомієліт ослаблені м'язи), так і звичайне відсутність фізичної активності при дії не функціонального навантаження (робота, школа, інститут). До функціональної навантаженні ми віднесемо: тривале сидіння, лежання в одній позі; постійне перебування в не правильному положення за комп'ютером, телефоном; читання або інші дії з опущеною головою вниз; не ергономічні приналежності, погане якість товарів тривалого застосування і використовуються людиною кожен день (матрац, подушка, стіл, стілець, диван, крісло).

♦ Найбільш висока ступінь зростання, найбільш часто зустрічається у дітей з 10-12 років. Швидкий ріст тягне за собою і швидкий розвиток хребта і м'язові групи просто не встигають розвиватися за ними, внаслідок отримуємо слабкі м'язи, які не можуть утримати хребет в правильному анатомічному положенні.

♦ Через мірну захопленість спортивними навантаженнями в тренажерному залі, бігом і іншими видами спорту без підготовки організму до таких навантажень.

♦ Вітамінна недостатність, особливо вітаміну D.

♦ Травми, переломи кісток, вивихи.

♦ Порушення харчування, знос міжхребцевих дисків.

♦ Психоемоційні фактори.

♦ Первинні стану сколіозу у віці 5-7 років можуть сприйматися як сутулість. 

♦ Вікові зміни.

Діагностика сутулості

​​​​​​​Ми мало приділяємо увагу нашої поставі та часто починаємо замислюватися про неї, тільки тоді коли організм дає сигнал у вигляді больових відчуттів.  На перший погляд невинне стан зовнішньої сутулості, може спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям.  Не пропустіть момент і звертайтеся до лікарів.  Для первинної діагностики цілком достатньо буде огляду ортопеда, вертебролога 1-2 рази на рік, за наявності підозр лікар проведе необхідні тести, виходячи з яких підтвердить або спростує сумніви.  При видимих ​​змінах необхідно буде пройти один з додаткових методів діагностики, такі як рентген, магнітно-резонансну томографію (МРТ), комп'ютерну томографію (КТ).  За результатами діагностики буде призначено відповідне лікування сутулості у дорослих та дітей.

Записатися на консультацію

Якщо ви бажаєте записатися на консультацію, потрібно заповнити поля, відправити заявку і ми вам обов'язково зателефонуємо

Як виправити сутулість у підлітка?

Основна причина сутулості у дітей - це порушення м'язового розвитку і неправильна навантаження на спину. Даби прибрати сутулість необхідно застосувати основний засіб для виправлення сутулості - це заняття фізичними вправами, лікувальної гімнастики та вправи кінезітерапії, намагатися тримати спину прямо. Таким чином Ви змушуєте м'язи працювати та нагадуєте про правильне положенні, додатковим методом впливу є масаж, плавання, дієта. Тому за рахунок цих заходів можна ефективно виправити сутулість спини.
 

Як позбутися сутулості спини у дорослих?

Сутулість має одну основну причину – дисбаланс м'язової маси. Коли м'язи грудей розвинуті в декілька разів сильніше спинних, виходить натяг вперед. Спина просто не здатна протистояти натягу. Виконуючи спеціальні вправи, можна позбутися дискомфорту у спині чи можна виправити сутулість.

Наслідки сутулості, до яких негативних наслідків може привести проста шкідлива звичка - сутулість.

  1.  Обвислі груди.  Плечі зведені вперед, сутулість, а грудна клітка ніби «увігнута».  Результат груди втрачає свою пружність (через порушення роботи внутрішніх органів грудної області), а її розмір візуально зменшується.
  2.  Великий живіт.  Якщо ви часто сутулитеся, ваші грудні м'язи стають затиснутими та укороченими, «стягуючи" плечі вперед.  А коли довго сидите на одному місці, сідниці перестають напружуватися.  М'язи преса і передньої частини стегон, що підтримують хребет, втрачає свій тонус.  В результаті таз «розповзається», а живіт «вилазить» вперед.
  3.  Болі у шиї, плечах і спині.  Постійна сутулість навантажує верхню частину хребта, викликаючи больові відчуття.
  4.  Дискомфорт в ногах призводить до перенапруження гомілковостопного суглоба, інших м'язів ніг і попереку, змушуючи вас горбиться.
  5.  Захворювання внутрішніх органів.  Порушена постава і пов'язані з нею захворювання хребта викликають проблеми в роботі внутрішніх органів (шлунка, кишечника та ін.), Погіршуючи кровопостачання мозку.  Відвідайте лікаря і пройдіть комплексне обстеження, щоб зрозуміти, які органи потребують лікування.

Лікування Актив Центр

​​​​​​​

Лікування сутулості та лікування викривлення хребта в Актив Центрі починається тільки після обстеження у фахівця. В огляд входить: діагностика спини, діагностика стоп, положення плечей, збір повного анамнезу. Якщо необхідно направлення на МРТ, КТ. І тільки після отримання необхідних даних - постановка діагнозу та призначення курсу лікування. Фахівцем з фізичної реабілітації розробляється програма занять на рекомендований термін, з урахуванням всіх чинників стану і навантаження, комплекс вправ для виправлення сутулості. Додатково можливе використання коригувальних ортопедичних засобів, таких як індивідуальні устілки, корсети, взуття, реклінатор та інші.

ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ ОНЛАЙН Після отримання заявки адміністратор центру в найкоротші терміни зв'яжеться з Вами для підтвердження запису.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для надання діагнозу, лікування або медичних рад. Вміст блога на ресурсі active-center.com.ua призначене тільки для інформаційних цілей. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем або іншим медичним працівником щодо будь-якого медичного або пов'язаного зі здоров'ям діагнозу або варіантів лікування. Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я.

Лікарі
Ванюшкін Віктор Валерійович
Головний реабілітолог, кінезітерапевт
Тиморевский Дмитро
Технік-ортопед
Подзорова Алла Вікторівна
Лікар вертебролог. Лікар спортивної медицини
Литвин Микола Степанович
Старший реабілітолог, кінезітерапевт

Відгуки

До теперішнього моменту відгуків про дану послугу не було задано. Ви можете бути першим, заповнити форму